A legbevállalósabb recept - hallottál már a húskenyérről?

A húskenyér itthon nem olyan népszerű, de a németek és a svédek esküsznek rá. Húsimádóknak kötelező recept!

Húskenyér

A Leberkäse egy speciális étel, magyarul talán húskenyérnek fordítanánk. Ezt az ételt Németország déli részén, Ausztriában és Svájcban fogyasszák előszeretettel, olyan, mint a bolognai kolbász. Összetételét tekintve sózott marhahúsból és sertéshúsból áll. A két húsfajtát finomra őrlik, majd cipóba rakják, és kenyérsütőben addig sütik, amíg ropogós nem lesz. Az ételnek több elnevezése is van: vagdalt, meatloaf, fasírt, vagy húscipó. Húskenyeret igazából te is készíthetsz otthon, a recept valójában nem nagy ördöngösség.

Hozzávalók

  • 600 g darált sertéshús
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 db tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa (szükség szerint)

Elkészítés

  1. Tedd a hozzávalókat egy tálba és keverd össze, majd dolgozz ki belőle egy elég kemény valamit.
  2. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, majd tedd be a húskenyeret kb. egy órára. Jó étvágyat!
Fotó, lead: 123rf.com
Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/kottfaerslimpa-huskenyer

Duplacsokis céklás brownie recept az igazán ínyenceknek.

Oldalak