Őszi ízekre hangolva - 3 új könyv menő magyar gasztrocsajoktól

Ha szeretsz a konyhában sürögni-forogni, ha imádod elkápráztatni a családod és a barátaid a főzőtudományoddal, akkor ezek a könyvek azonnal belopják majd magukat a szívedbe. És csak csendben mondjuk: karácsonyi ajándéknak is jó ötlet mind.

Vacsorák 5 hozzávalóból

Ha esténként nincs se időd, se kedved órákon át a konyhában állni egy finom vacsoráért, akkor Szabó Jucus 5 hozzávalós vacsorák című könyve neked szól. Az 5 hozzávaló blog díjnyertes szerzőjének legújabb könyvében ugyanis 31 olyan vadonatúj receptet találsz, amelyekből az év minden napján kedvedre válogathatsz. A jelszó az 5 hozzávaló, mert jó, ha tudod, hogy bizony ennyiből is fenséges, meleg, tartalmas, és nem mellesleg gyors vacsorát tehetsz az asztalra akár egy sietős hétköznapon vagy egy ráérős hétvégén.

Szóval, lehet tavasz, nyár, ősz vagy tél, vacsora gyerekkel, biztosan megtalálod a kedvenc fogásod, amit a konyha szétrobbantása nélkül el tudsz készíteni könnyen beszerezhető alapanyagokból.

Otthon a természetben

Beh Mariann, a Bazsalikomos kert blog és brand megálmodójaként ismert kertészmérnök gyermekkora óta a természetben érzi magát igazán otthon. Kertjében egyedülálló módon kezdte el megmutatni a fűszer- és gyógynövények, vadontermő ehető növények és ehető virágok felhasználásának sokszínűségét.

Ha te is szeretnél egy kicsit közelebbről is megismerkedni e csodálatos világgal, akkor mindenképpen vedd kézbe A kert konyhája című könyvét! A kiadvány által ugyanis rengeteg hasznos ismeret kerülhet a birtokodba a növények termesztéséről, gyűjtéséről és feldolgozásáról, ráadásul, a szerző még a saját pestóját és ízletes herbateáit is megmutatja. És ha mindez még nem volna elég, a könyvben négy évszak alapanyagaiból készült 48 fűszeres receptet is találsz.

Csomagolt otthoni falatok

Szeretnéd megtudni, hogyan lehet tudatosan, finoman, fantáziadúsan főzni csomagolásra való ételeket? Csigó Zita Csomagolj ebédet! című, színes képekkel illusztrált könyvében sok ötletet találsz, ráadásul kalóriakorlát sincs. Kedvedre választhatsz ugyanis fogyókúrába is illeszthető, valamint magasabb kalóriatartalmú fogások közül is, mi több, minden receptnél kis ábra jelzi, hogy az adott étel vegetáriánus vagy vegán, glutén-, laktóz- vagy tojásmentes-e, esetleg tartalmaz-e hozzáadott cukrot.

A kiadvány tehát hasznos lehet mindenkinek, aki finom és tápláló ételeket csomagolna magának, legyen az egy komplett ebéd, snack vagy éppen egy laktató saláta. A könyvet akkor is érdemes fellapoznod, ha fizikai munkát végzel, de akkor is, ha mozgásszegényebb az életmódod – meglátod, van ötlet bőven.

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!