Így készül nagymamáink kedvence, a tökéletes mézes krémes

Ugye erről az isteni sütiről nem feledkeztél meg a nagy karácsonyi sürgés-forgásban?

Mézes krémes sütemény

Hozzávalók

A mézes lapokhoz

  • 45 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 3 ek sertészsír
  • 4 ek méz (olvasztott)
  • 1 db tojás (villával felverve)
  • 4 ek tej

A krémhez

  • 5 dl tej
  • 100 g búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 20 dkg sárgabaracklekvár

A csokimázhoz

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj

Így csináld:

A tészta készítése

A mézes lapok hozzávalóiból félkemény tésztát gyúrunk, amit utána rúd formára sodrunk és elosztunk négyfelé. A részeket vastagon lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd egyenként megsütjük a lapokat, 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 6 percig (a tepsit érdemes kikenni vékonyan margarinnal).

A krém készítése

Felforraljuk a tejet, lassan hozzáadjuk a grízt, ha megfőtt, akkor kevergetve hagyjuk kihűlni. Amikor már langyos, hozzáadjuk a tojássárgájával, vaníliás cukorral és cukorral habosra kevert margarint.

A csokimáz készítése

A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és simára keverjük.

A süti összeállítása

A krémet elosztjuk kétfelé, az első lapra rákenjük felét, erre jön a második lap, majd ezt megkenjük lekvárral. Rátesszük a harmadik lapot, ezt szintén megkenjük a maradék krémmel, a tetejére jöhet a negyedik lap és a csokimáz.

Minél több, annál jobb! Még két karácsonyi édesség receptért kattints a következő oldalra!

Fotók:instagram

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!