Mézes-málnás krémleves: Varázsolj egy kis nyarat a télbe

Legyen tél vagy nyár, tavasz vagy ősz, de egy jó kis gyümölcslevesnek lehetetlen nemet mondani.
Mézes-málnás krémleves
Hozzávalók
- 25 dkg málna (fagyasztott is jó)
- 25 dkg ribizli (fagyasztott is jó)
- 2 dl almalé
- 1 dl akácméz
- 1 kis citrom
- fahéj
- tejszín
- Még egy kis málna a díszítéshez
Elkészítés
A gyümölcsöket 5 deci vízben főzzük meg, majd turmixoljuk össze a levest és adjuk hozzá az almalevet, a mézet, a citrom levéből egy keveset és egy csipetnyi fahéjat. Hidegen tálaljuk, egy teáskanálnyi tejszínt vagy krémes tejfölt locsoljunk szét a tányérban, illetve a citrom héjából is reszeljünk egy keveset a leves tetejére, valamint egy kis málna is mehet rá.




























