Így lesz a legfinomabb a frankfurti levesed

Ezzel aztán nem lőhetsz mellé az ebédnél.

Frankfurti leves

Hozzávalók

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek liszt
  • só, bors, majoránna, köménymag, pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 pár virsli

Elkészítés

A vöröshagymát finomra vágjuk, pici olajon megpároljuk. A kelkáposzta külső leveleit eltávolítjuk, megmossuk, felnegyedeljük. Torzsáját kivágjuk, majd vékony metéltre vágjuk. Rádobjuk a párolt hagymára, kevés vizet aláöntve, kevergetve megfonnyasztjuk, majd felöntjük levesnyi mennyiségű vízzel és puhára főzzük. A fűszerekkel és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Vékony rántás készítünk: 1 ek lisztet kevés olajon zsemleszínűre pirítunk, megszórjuk 1 mk pirospaprikával. Hideg vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd a forró levesből merünk bele 1-2 kanállal – hő kiegyenlítést végzünk. A tejfölös rántást a levesbe öntjük, 10 perc alatt kiforraljuk. A virsli héját lehúzzuk, felkarikázzuk, majd a leveshez adjuk és néhány perc alatt készre főzzük. Friss kenyérrel, esetleg további tejföl hozzáadásával tálaljuk.

Még két mennyei receptért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!