A klasszikus császármorzsa receptje, amit mindenki imád
Vacsorára, desszertnek vagy csak úgy, ez az isteni édesség kihagyhatatlan a decemberi menüből.
Császármorzsa
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 7 dkg zsír
- 4 tojás
- 3 + 3 dkg porcukor
- fél l tej
- fél citrom leve és reszelt héja
- mazsola
- só
Elkészítés
A tojások sárgáját keverjük el a 3 dkg porcukorral, a zsírral, a citrom levével és reszelt héjával, valamint a liszttel, az elpre beáztatott mazsolával és a tejjel. A tojásfehérjét 3 dkg porcukorral verjük kemény habbá, végül forgassuk bele az előbbi masszába. Egy tepsit kenjünk ki margarinnal és egyenletesen öntsük bele a tésztát. Tegyük be sütőbe és néha vegyük ki átkeverni, hogy morzsás állaga legyen. Ha megszilárdult, vegyük ki a sütőből és lekvárral, porcukorral tálaljuk.