A klasszikus császármorzsa receptje, amit mindenki imád

Vacsorára, desszertnek vagy csak úgy, ez az isteni édesség kihagyhatatlan a decemberi menüből.

Császármorzsa

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 7 dkg zsír
  • 4 tojás
  • 3 + 3 dkg porcukor
  • fél l tej
  • fél citrom leve és reszelt héja
  • mazsola

Elkészítés

A tojások sárgáját keverjük el a 3 dkg porcukorral, a zsírral, a citrom levével és reszelt héjával, valamint a liszttel, az elpre beáztatott mazsolával és a tejjel. A tojásfehérjét 3 dkg porcukorral verjük kemény habbá, végül forgassuk bele az előbbi masszába. Egy tepsit kenjünk ki margarinnal és egyenletesen öntsük bele a tésztát. Tegyük be sütőbe és néha vegyük ki átkeverni, hogy morzsás állaga legyen. Ha megszilárdult, vegyük ki a sütőből és lekvárral, porcukorral tálaljuk.

Még két mennyei desszertért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!