Ha unod a négy falat - Egyedi dekorációs ötletek, amiket te is meg tudsz valósítani

Elérkezett a várva várt szezon, amikor mind úgy érezzük, hogy itt az ideje a megújulásnak. Nem csak mi, hanem lakásunk is ebben az időszakban kaphat egy kis frissítést, amiért nem is kell azonnal szakembert hívnunk.

Tavaszi megújulás

A tavaszi-nyári időjárás tökéletesen kedvez a festésnek, hiszen a lakást alaposan át tudjuk szellőztetni, és a festék is hamarabb megszárad a falakon. A lázas színkeresgélés talán a legizgalmasabb része a feladatnak, amikor alig tudunk dönteni, mi passzolna legjobban a konyhához vagy a dolgozóhoz. Éppen ezért legyünk merészek, és bátran hozzuk el azokat a festékeket, amelyek a legjobban tetszenek, hiszen fantasztikus dolgokat hozhatunk ki belőlük!

Otthon, édes otthon

Miért ne süthetne minden egyes falról a kreativitás, akár még a fürdőszobában is? Az egész lakás a vásznad lehet, csak a képzeleted szabhat határt! Viszont ha csak egy-egy falrésznek mernél nekiveselkedni, azzal is remekül feldobhatod az unalmas konyhát, vagy a kanapé mögötti falat.

A legkisebbeknek

Programnak sem utolsó egy közös délután a kreativitás és a színek jegyében! Rugaszkodj el a megszokott színkombinációktól, és próbáld ki, milyen egy vagány, csillagos felület, vagy egy romantikusabb, vintage-hatású szoba. A gyerekek biztosan imádni fogják, hiszen olyan szobája, amit Anyával festettek, senkinek nincs!

Sosem felejtem el, amikor édesanyám lelkesen sablonokat vágott ki, hogy azzal varázsolja kicsit lányosabbá a bátyámmal közös szobánknak azt a részét, ahol az én ágyam volt – a szívecske volt a kedvencem!

A nagyoknak: dolgozószoba

Egy jó dolgozószoba inspiráló és motiváló is egyben. Mi lehetne attól motiválóbb, mint amikor a munka hevében egy kicsit megpihensz, felnézel a monitor alól, és a saját kezed munkáját láthatod viszont a falakon? Nyilván a családtagjaid, vagy a kiskedvenced fotója is ilyen lehet, de ha ez egy dekoratív falfestéssel párosul, garantáltan új erőre kapsz!

Csináld magad!

A saját kezűleg készített dekoráció nem csak egyedi, hanem a lelkedet is simogatja, hiszen akárhányszor ránézel az jut majd eszedbe: igen, ez az én munkám! A falfestésnél is érdemes kipróbálni, mit hozhatsz ki a színekből pár egyszerű eszköz segítségével! A te otthonodban is megtalálod ezeket, mint például a szivacs, a spárga, vagy a buborékfólia.

Ha a fenti ötletek közül megtetszett valamelyik, az alábbi videóban lépésről-lépésre megnézheted, hogyan varázsolhatsz pillanatok alatt akár a saját otthonodba is enteriőr magazinba illő falakat!

Még több inspirációra vágysz? (x)

Amszterdam, London, Párizs, Prága vagy Róma? Hová utaznál szívesen? 2019. március 18. és augusztus 31. között érdemes a nyereménymatricával ellátott Poli-Farbe Platinum és Poli-Farbe Platinum matt latex 2,5 és 5 literes kiszerelésű dobozokat keresni a festék-szakkereskedések és barkácsáruházak polcain. A dobozokban egy-egy nyereménykártya található, az ezen található kód biztosítja az esélyt, hogy partnereddel közösen elutazhass az öt európai nagyváros egyikébe. A sorsolás részletei és feltételei, valamint a regisztráció a polifarbe.hu/nyeremenyjatek oldalon érhetőek el.

Fotók: Poli-Farbe Kft.

Oldalak