Kövesd az idei trendeket! - Így fess vagy dekorálj mély színekkel

Ha festésről vagy felújításról van szó, a legtöbben megijednek a mély, sötétebb színek használatától, pedig az idei trendek szerint ez most az egyik legmenőbb dolog, amivel csak feldobhatod az otthonod. Mutatjuk is, hogyan hozhatod ki a legtöbbet ezekből az árnyalatokból.

Nem mindegy, hova kerül

Míg egy hálószobában, - ahol leginkább az éjszakát töltjük - tökéletesen mutathat egy szép mély lila vagy sötétebb bordó, addig a nappaliban vagy egy kisebb helyiségben nem feltétlenül ez a legjobb választás. A kis méretű fürdőszobákat a sötétebb árnyalatok összenyomhatják, így ezekben a terekben inkább dekorálásra használjuk a mély színeket. Ha az előszobát vagy az étkezőt szeretnénk ezzel a módszerrel otthonosabbá tenni, az is szuper megoldás lehet, ha csak az egyik falra választunk egy szép sötét árnyalatot, így mélységet adhatunk a térnek és optikailag növelhetjük a szoba méretét.

Kontrasztos kiegészítők

Ha a helyiség komplett bútorzata mélybarna vagy fekete, vegyük figyelembe, hogy ezek a kiegészítők egy sötétebb falszín mellett sajnos nem fognak érvényesülni. Éppen ezért használjunk bátran olyan kontrasztos kiegészítőket, amik megtörik és izgalmassá teszik a sötétebb árnyalatokat is. Ilyen lehet például egy világos kép a falon vagy kanapé a szobában. A mély színeket csodás díszcsíkokkal is kiegészíthetjük, de a fémes hatású lámpák vagy kisasztalok is remekül mutatnak előtte.

Légy kreatív, dekorálj bátran!

A sötétebb árnyalatokkal nem csak komplett falfelületeket dobhatunk fel, de nagyon jól mutathatnak például ajtó- vagy ablakkereteken, esetleg bútorokon is. Fontos azonban, hogy ne essünk túlzásba, és itt is igyekezzünk kontrasztos színeket használni, hogy az egyes elemek valóban elkülönülhessenek egymástól. Ezt a megoldást remekül használhatjuk akár térelválasztásra is.

Menj biztosra, végezz próbafestést!

Ha megvan a kiválasztott szín, még mielőtt nagy lendülettel nekiállnánk a teljes falfelületnek, először mindig végezzünk próbafestést! A különböző helyiségekben mások a fényviszonyok, így egy sötétebb árnyalat egészen másképp mutathat például egy tetőtéri hálószobában, mint egy nagy ablakokkal rendelkező tágas nappaliban. De ugyanez érvényes a különböző felületekre is, így az sem mindegy, hogy egy műanyag ajtókeretet, vagy fából készült párkányt szeretnénk mélyebb színekkel dekorálni. Egy szó mint száz: teszt a lelke mindennek!

Fess és utazz a Poli-Farbéval! (x)

Amszterdam, London, Párizs, Prága vagy Róma? Hová utaznál szívesen? 2019. március 18. és augusztus 31. között érdemes a nyereménymatricával ellátott Poli-Farbe Platinum és Poli-Farbe Platinum matt latex 2,5 és 5 literes kiszerelésű dobozokat keresni a festék-szakkereskedések és barkácsáruházak polcain. A dobozokban egy-egy nyereménykártya található, az ezen található kód biztosítja az esélyt, hogy partnereddel közösen elutazhass az öt európai nagyváros egyikébe. A sorsolás részletei és feltételei, valamint a regisztráció a polifarbe.hu/nyeremenyjatek oldalon érhetőek el.

A fotókon látható színminták pontos megnvezése sorrendben:

  • Poli-Farbe Platinum Decor színes beltéri falfesték Kék pázsitviola (D70K)
  • Poli-Farbe Platinum Decor színes beltéri falfesték Bazsalikom (D70B)
  • Poli-Farbe Platinum Decor színes beltéri falfesték Padlizsán (D60P)
Fotók: Poli-Farbe Kft.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!