Egy dekát sem hízol tőlük – Isteni alkoholos italok, amiket diéta alatt is fogyaszthatsz

A nyári kerti partik alkalmával nem, vagy csak nehezen lehet kikerülni az alkoholt. Egy diétázó számára ez igazi pokol lehet, hiszen senki nem akarja tönkretenni hónapok munkáját néhány pohár hizlaló, cukorral teli finomság miatt. Segítünk: ezekben az alkoholos italokban kevés kalória van, így – mértékkel, persze, de – nyugodtan kortyolhatod őket!

Bor

Egy kis pohár borban mindössze 85 kalória van, ami nyilván függ attól, hogy mennyire édes. Tudod mit? Menj biztosra és válassz száraz vörösbort! Az hizlal a legkevésbé, ráadásul egészséges is, hiszen csökkenti a szív-és érrendszeri megbetegedések kockázatát, és tele van jótékony hatású antioxidánsokkal.

Pezsgő

84 kalória – ennyi van egy pohár pezsgőben, úgyhogy nyugodtan koccinthatsz vele. Akkor sem lesz baj, ha rögtön két decit iszol, hiszen a nedű a buborékoknak hála sokkal gyorsabban hat az emésztésre.

Mojito

Ha koktélt szeretnél rendelni, akkor mindenképpen a mojitót válaszd! Egy adagban mindössze 150 kalória van, ráadásul köztudott, hogy az egyik összetevője, a menta a zsírégetés szakértője; felgyorsítja az anyagcserét, kisöpri a méreganyagokat a szervezetből, és serkenti a vérkeringést is. Kérd cukor nélkül a koktélodat, és bűntudat nélkül elkortyolgathatod!

Sör

Hinnéd vagy sem, de a sör is kifejezetten diétabarát, hiszen egy korsóban 200 kalória van, ami sokkal kevesebb, mint más alkoholos italok kalóriatartalma - a világos sörök a legjobbak ebből a szempontból! Egyébként a sör minden fajtája egészséges: sok B-vitamin, kalcium és vas van bennük, ezért csökkenthetik a magas vérnyomás, a szív-és cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Fotók: afmanchester.org

Oldalak

Szólj hozzá Te is!