Hűsítő finomság - Hideg őszibarackleves a forró napokra

A meleg nyári napokra nincs is jobb, mint egy jól behűtött gyümölcsleves. Ilyen ez az alábbi recept is, amelyhez csupán néhány őszibarackra és még pár hozzávalóra lesz szükségünk.

Hozzávalók

  • 50 dkg őszibarack
  • ½ liter őszibaracklé
  • 1dl tejszín
  • ½ citrom leve
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítése

Az őszibarack héját lehúzzuk és a magját kiszedjük, ezután felkockázzuk a barackokat. Az őszibaracklevet és a feldarabolt gyümölcsöt alaposan összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt is, végül pedig az egészet rakjuk be a hűtőbe, hogy alaposan lehűljön. Tálalás előtt, adhatunk még hozzá cukrot vagy egy kevés citromlevet is, de akár egy kevés tejszínhabbal is fokozhatjuk az élvezeteket.

Fotó: picstopin.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!