Lifestyle

Az örök vitakérdés: vajon reggel vagy este egészségesebb zuhanyozni?

A zuhanyzás témája olykor igencsak megosztja az embereket. Vannak, akik a kora reggeli, energialöketként szolgáló, gyors zuhanyra, míg mások a relaxáló, esti zuhanyzásra esküsznek. Na, de vajon melyik az egészségesebb?

Reggel vagy este?

Gyakori vitakérdés lehet a zuhanyzással kapcsolatban, hogy vajon a kora reggeli órákban, vagy esténként érdemesebb-e megejtenünk. Tény, hogy mindkettőnek lehetnek előnyei, hiszen reggelente óriási energialöketet adhat egy gyors, frissítő zuhany, míg este kellemes, relaxáló élményt nyújt. Emellett sokan azt vallják, képtelenek lennének zuhanyozás nélkül ágyba bújni, fontosnak tartják az alvás előtti tisztálkodást, hogy a mindennapi szennyeződésektől megszabadulva hajthassák álomra fejüket. Szakértők árulták el, valójában kinek is van igaza, olvass tovább, ha kíváncsi vagy, a reggeli, vagy az esti zuhany jár több egészségügyi előnnyel!

Antonia Harman, egészségügyi szakértő szerint a zuhanyzáshoz használt víz megfelelő hőmérsékletének kiválasztása valójában sokkal fontosabb, mint az, hogy mikor is zuhanyzunk. „A reggeli zuhanyzás felüdítő lehet" - mondja. – „Miközben zuhanyozol megfogalmazhatod a napra vonatkozó szándékaidat, megtervezheted a találkozókat és szánhatsz egy kis időt önmagadra is, mielőtt a mindennapi tevékenységek elkezdődnének.”
Kattints a további képekért!

Vannak olyan ételek és italok, melyek nagyon jótékonyak, de nagy mennyiségben komoly károkat okozhatnak a szervezetben. Cikkünkben eláruljuk, miért és mire kell figyelni!

Leadfotó: Pexels, forrás: glamourmagazine.co.uk

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
George és Amal Clooney élete nem is lehetne pazarabb: korunk legnépszerűbb sztárpárja jelenleg lenyűgöző, 18. századi kastélyában piheni ki a fáradalmait a franciaországi Brignoles faluban.
Sztárok
Lábas Viki annak idején a gitárosuk biztatására énekelte fel az Eső című slágert, amely tíz éve a nagyközönség egyik kedvenc dala; az énekesnő nemrég egy meglepő titokról rántotta le a leplet a...
Lifestyle
Már a bejelentés során kiderültek olyan részletek, melyek sokkolták az állatvédőket. A helyszínen aztán jött az igazi megpróbáltatás.