Zsírgyilkos fűszerek - Ezekkel ízesíts, ha plusz kilókkal küzdesz!

Nem is gondolnánk, hogy egyes természetes ízesítők milyen különleges zamatot kölcsönöznek ennivalóinknak, emellett zsírégető hatásuk sem elhanyagolható. Neveljünk a teraszon fűszernövényeket és égessük a zsírt már evés közben!

1. Ánizs

Az ánizst leginkább főzelékekben, vadmártásokban használjuk, de különleges íze miatt édességek és keleti alkoholos italok készítésekor is bevethetjük. Pazar ízélményt érhetünk el a répa, tök, cékla vagy akár a káposzta ízesítésénél. Kiváló emésztés serkentő, szélhajtó hatású, de bátran alkalmazhatjuk bélbántalmak esetén is. Afrodiziákum hatása régóta ismert.

2. Bazsalikom

Olyan mediterrán ételek jól ismert fűszere, mint a spagetti vagy a pizza, de jól alkalmazható különböző mártások, zöldséglevesek, szárnyas ételek készítésekor.

Vizelet és szélhajtó hatású, a zöld növényi részei pedig rengeteg C-vitamint tartalmaznak. A bazsalikom is emelheti konyhakertünk fényét, használhatjuk frissen vagy szárítva, morzsolt állapotában is.

Fotó: inclusion.org

Oldalak

Fashion&Beauty
A kipirult bőr számos dologra vezethető vissza, legyen szó a túlzottan meleg időről, egy intenzív edzésről, vagy éppen egyszerű izgatottságról.
Utazás
1977. szeptember 21-én Bukaresttől 55 kilométerre zuhant le egy Tu-134-es Malév-repülőgép. A tragédiában összesen 32 ember veszett oda - a teljes személyzet is -, a katasztrófát egy ideig mégis...
Sztárok
A walesi hercegnét lassan többen szeretik, mint a brit királyi család összes többi tagja együttvéve, ez a nem épp elhanyagolható körülmény pedig egyre több fejfájást okoz az uralkodói párnak. Most...