További probléma, hogy a vízzel átitatott gomba sokkal gyorsabban megromlik. A nedves környezet ugyanis elősegíti a penészedést és a baktériumok elszaporodását, így nemcsak az elkészített étel minősége, de az alapanyag eltarthatósága is veszélybe kerül. A profi séfek egybehangzó véleménye szerint tehát a gomba mosása gasztronómiai hiba, így figyelj oda, hogy legközelebb te se kövesd ezt el!
3/3
Fotó: Pinterest
Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
További probléma, hogy a vízzel átitatott gomba sokkal gyorsabban megromlik. A nedves környezet ugyanis elősegíti a penészedést és a baktériumok elszaporodását, így nemcsak az elkészített étel minősége, de az alapanyag eltarthatósága is veszélybe kerül. A profi séfek egybehangzó véleménye szerint tehát a gomba mosása gasztronómiai hiba, így figyelj oda, hogy legközelebb te se kövesd ezt el!