A zöldség, amit soha nem szabad megmosni főzés előtt, a gomba. Bár a legtöbb zöldséget kifejezetten ajánlott vízzel leöblíteni felhasználás előtt, a gomba esetében ez a lépés többet árt, mint használ. A gomba sejtszerkezete ugyanis szivacsos jellegű, ennek következtében hajlamos nagy mennyiségű vizet magába szívni. Ez azt jelenti, hogy ha főzés előtt víz alá tartjuk, akkor már nem fog megfelelően pirulni, karamellizálódni, hanem inkább párolódik, szottyos lesz, és elveszíti azt a karakteres állagot, amit sütve vagy grillezve normál esetben nyújtani tudna.
A zöldség, amit soha nem szabad megmosni főzés előtt, a gomba. Bár a legtöbb zöldséget kifejezetten ajánlott vízzel leöblíteni felhasználás előtt, a gomba esetében ez a lépés többet árt, mint használ. A gomba sejtszerkezete ugyanis szivacsos jellegű, ennek következtében hajlamos nagy mennyiségű vizet magába szívni. Ez azt jelenti, hogy ha főzés előtt víz alá tartjuk, akkor már nem fog megfelelően pirulni, karamellizálódni, hanem inkább párolódik, szottyos lesz, és elveszíti azt a karakteres állagot, amit sütve vagy grillezve normál esetben nyújtani tudna.