Lifestyle

Ezt olvasd el az újévi fogyókúra előtt - 5 gyakori diéta tévhit, aminek mindenki bedől

Ne lepődj meg, ha te is elkövetted már ezeket a hibákat, hiszen manapság meglehetősen nehéz követni, épp mi az egészséges és mit kerüljünk inkább. Összeszedtünk 5 diétás tévhitet, aminek viszont semmilyen körülmények között ne dőlj be!

A diéták korát éljük

A diéták és fogyókúrák aranykorát éljük, ugyanis kimondhatjuk, hogy az elhízás ma már népbetegség lett és világméretű "járvánnyá" nőtte ki magát. Ha sétálunk az utcán és megfigyeljük az embereket, akkor észrevehetjük, hogy minden negyedik, ötödik magyar elhízott, míg minden második súlyproblémákkal küzd és ez inkább a súlyfelesleget takarja, mintsem az alultápláltságot. Ha pedig megkérdezzük csak az éppen körülöttünk lévő embereket, akkor biztosan egytől-egyig kipróbáltak már diétákat, fogyókúrákat több-kevesebb sikerrel. Van, aki a drasztikus megszorítások híve, mint például a jól ismert káposztaleves-kúra vagy 90 napos diéta, de olyan is akad, aki inkább az életmódváltásra esküszik, hogy ne szembesüljön később a jojó effektussal. Nincs könnyű dolgunk, hiszen a szakértők is mindig mást mondanak. Gondoljunk csak arra, hogy egyszer azt állítják, hogy az édesítőszer egészségesebb a cukornál, majd jön egy olyan tanulmány, ami minden korábbi állítást megvétóz és azt mondja, hogy károsabbak. Ugyanez igaz a zsír vs. olaj kérdésre is. Ebben igazodjon hát el az ember lánya! Tehát, így az sem csoda, hogy néha kisebb hibákat ejtünk a diéta alatt. Ezzel nincsen semmi baj, viszont hosszútávon próbáljuk meg elkerülni a bakikat, hogy megtarthassuk versenysúlyunkat, vagy leadjuk a hátralévő néhány kilót is. Összeszedtünk 5 diétás tévhitet, ami valójában inkább gyarapítja a zsírpárnákat, mintsem bontaná őket. Részletek a galériában!

Gyakori étekzések - A legtöbb tanácsadó azt mondja, hogy étkezz naponta többször, kis adagokat, ami a három főétkezés helyett, 5-6 alkalmat jelent. Sőt, azt is szokták javasolni, hogy akkor is egyél, amikor nem vagy éhes. Ez azért hiba, mert a szervezeted így egész nap terhelésnek van kitéve, hiszen egyfolytában emészt megállás nélkül, a másik probléma, hogy, ha túl gyakran eszel napközben, akkor feleslegesen viszel be kalóriákat és nem összeszűkül a gyomrod, hanem inkább kitágul.
Kattints a további képekért!

A Bak megtalálja az igényeihez legmegfelelőbb partnert! Íme, a januári előrejelzésünk!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...
Fashion&Beauty
Rengeteg új nadrágtrend látott napvilágot a napokban. A kengyeles cicanadrágok például fénykorukat élik, de egy másik darab is visszajött a divatba.
Fashion&Beauty
Néha napján mind szeretnénk ragyogó, sima és rendezett frizurát – ennek leggyorsabb módja pedig a hajvasalás. Viszont, ha nem megfelelő módszerrel, illetve túl gyakran vasaljuk hajunkat, óriási...