A Michelin-csillagos séf elárulta, mitől lesz tökéletes a főtt tojás: ezt a kulcsfontosságú lépést mindenki elfelejti

A főtt tojás egy egyszerű, mégis rendkívül tápláló étel, s habár látszólag könnyű elkészíteni, sokaknak gondot okoz, hogy igazán tökéletesre főzzék – ebben nyújt most segítséget Tom Shepherd Michelin-csillagos séf, méghozzá jól bevált praktikákkal.

Eddig te is rosszul csináltad

A reggeli rendkívül fontos szerepet játszik a nap indításában, ráadásul nemcsak a fizikai erőnlétünket támogatja meg, hanem a mentális frissességet is elősegíti. A hosszú éjszakai alvás során a szervezet pihen és regenerálódik, emiatt pedig több óráig nem jut táplálékhoz, ezért kiemelten fontos, hogy az ébredés után olyan élelmiszereket fogyasszunk, amelyek gyorsan, valamint hatékonyan pótolják a kiürült tápanyag- és energiaraktárakat. Dietetikusok több ízben rámutattak arra, hogy amennyiben nem reggelizünk megfelelően, akkor nemcsak hogy csökkenthetjük a napi teljesítményünket, de a vércukorszint ingadozása miatt fáradtságot, ingerlékenységet is tapasztalhatunk. A napindító étkezés tehát egyfajta üzemanyagként működik, amely segít a koncentrációnak, illetve a kognitív funkcióknak, ráadásul a kedvünket is befolyásolja – ám az sem mindegy, hogy pontosan milyen eledel kerül az asztalra! Ahhoz, hogy elkerüljük a falási rohamokat, valamint meggátoljuk a vércukorszint túlzott növekedését, érdemes elkerülni például a fehér kenyeret, a különböző pékárukat, a cukros zabkásákat, illetve joghurtokat, de még a müzliszelet is tiltólistás ebben a napszakban. Viszont a főtt tojás kitűnő választás, sőt, igencsak ajánlott is a rendszeres fogyasztása. És, hogy miért? Nos, kiemelkedő a fehérjetartalma, így pedig segít a jóllakásban, az izomtömeg megőrzésében, az optimális testsúly megtartásában vagy a felesleg leadásában, emellett fontos forrása a D-vitaminnak és a kolinnak is, ami az anyagcsere, valamint a máj helyes működése miatt lényeges, de megóvja a látást és védi a szívet is. Arról nem beszélve, hogy sokoldalú alapanyag a konyhában, így számos ételben remekül megállja a helyét – könnyedén beilleszthető salátákba, szendvicsekbe, de tökéletesen illik kiadós brunch fogásokhoz, például avokádós pirítósra téve, vagy hummusszal, friss zöldségekkel párosítva. Ám legyen szó lágy, vagy kemény főtt tojásról, az igazán jó végeredmény elkészítése sokakat kihívás elé állít – hacsak nem fogadjuk meg Tom Shepherd Michelin-csillagos séf tanácsait, aki megosztotta, mitől is lesz valójában tökéletes a főtt tojás. A részletekért olvass tovább a galériában!

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Leadfotó: 123rf

Forrás: Mirror

Oldalak

Sztárok
A Tankcsapda dobosa, Fejes Tamás nyerte az egyik fontos licitet a Kincsvadászokban, és emiatt elő is húzott egy viccet.
Sztárok
György, Sarolta és Lajos csak korlátozott időt tölthetnek nagyapjukkal, a királlyal, aminek hátterében érthető okok állnak, még ha elsőre talán meglepő is erről hallani.
Lifestyle
Egy régi vágy új értelmet nyerhet az Oroszlán számára. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Sarolta hercegnő édesanyja, Katalin hercegné karácsonyi koncertjén bűvölt el mindenkit, méghozzá egy olyan bájos ruhában, melynek egyik apró részletével Dianára emlékezett.
Sztárok
A McLaren 26 éves brit-belga versenyzőjéről mostanában nem csupán azért beszélnek, mert F1-es pilótaként zseniális tehetség, hanem szerelme miatt is, hiszen Norris egy igazi természetes szépséget...
Egészség
A szívünk egészsége roppant fontos, ilyenkor viszont hajlamosak vagyunk sok olyan ételt enni, ami nem tesz jót neki.