Lifestyle

Vétek kidobni a tojáshéjat, hiszen rengeteg mindenben hasznodra lehet: 6 ok, miért ne végezze a szemetesben

A tojáshéj a legtöbbeknél mindig a kukában végzi, pedig ez nagy hiba: sokan nem is sejtik, mennyi mindenre fel lehet használni a háztartásban.

Ezért nem szabad kidobni a tojáshéjakat

A tojás az egyik legegészségesebb étel: jelentős táplálékforrás, hiszen tele van B12-, B2-, A-, és B5-vitaminnal, emellett számos ásványi anyagot (vasat, cinket, kálciumot, magnéziumot, káliumot és E-vitamint) is tartalmaz, amire szüksége van az emberi szervezetnek. A legtöbb háztartásban alapélelmiszer, hiszen sokféleképpen elkészíthető – rántva, sütve és főzve is isteni –, szükség van rá a süteményekben és a tésztákban, de akár különböző ételekhez is felhasználható alapanyagként. Ám a héját a legtöbben kidobják, mert nem is sejtik, hogy tulajdonképpen mennyire hasznos. Galériánkban eláruljuk, mi mindenre használható a tojáshéj:

A tojáshéj nagyon jót tesz a csontoknak, mivel legfontosabb összetevője a kalcium-karbonát, mely közel 95 százalékát alkotja. Forralj fel néhány tojáshéjat, majd szárítsd ki 120 fokos sütőben, és miután kihűltek, őröld őket porrá. Az őrleményből ezután keverhetsz néhány kanálnyit főtt ételekbe, joghurtba, de akár gyümölcslébe is.
Kattints a további képekért!

Függetlenül attól, hogy kemény, vagy lágytojásra vágyunk, a főzési időt nehéz pontosan eltalálni. Ezzel a matematikai képlettel azonban sikerülhet.

Leadfotó: 123rf
Forrás: sobors.hu

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
A nyolcvanas években kezdte szárnyait bontogatni, igazi aranykora viszont a következő évtizedre esik, amikor nemcsak modellként, de televíziós- és filmszínésznőként is krediteket szerzett magának....
Utazás
Kevesebb csapadékkal, de kifejezetten zord, barátságtalan hideggel folytatódik a hét.
Sztárok
Hugh Jackman az egész világon óriási elismerésnek örvend, tehetségét már számos nagysikerű mozifilmben bebizonyította, vonzó külsejének köszönhetően pedig a nők körében is rendkívül népszerű. Jogosan...