Vétek kidobni a tojáshéjat, hiszen rengeteg mindenben hasznodra lehet: 6 ok, miért ne végezze a szemetesben

A tojáshéj a legtöbbeknél mindig a kukában végzi, pedig ez nagy hiba: sokan nem is sejtik, mennyi mindenre fel lehet használni a háztartásban.

Ezért nem szabad kidobni a tojáshéjakat

A tojás az egyik legegészségesebb étel: jelentős táplálékforrás, hiszen tele van B12-, B2-, A-, és B5-vitaminnal, emellett számos ásványi anyagot (vasat, cinket, kálciumot, magnéziumot, káliumot és E-vitamint) is tartalmaz, amire szüksége van az emberi szervezetnek. A legtöbb háztartásban alapélelmiszer, hiszen sokféleképpen elkészíthető – rántva, sütve és főzve is isteni –, szükség van rá a süteményekben és a tésztákban, de akár különböző ételekhez is felhasználható alapanyagként. Ám a héját a legtöbben kidobják, mert nem is sejtik, hogy tulajdonképpen mennyire hasznos. Galériánkban eláruljuk, mi mindenre használható a tojáshéj:

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Függetlenül attól, hogy kemény, vagy lágytojásra vágyunk, a főzési időt nehéz pontosan eltalálni. Ezzel a matematikai képlettel azonban sikerülhet.

Leadfotó: 123rf
Forrás: sobors.hu

Oldalak

Sztárok
György, Sarolta és Lajos csak korlátozott időt tölthetnek nagyapjukkal, a királlyal, aminek hátterében érthető okok állnak, még ha elsőre talán meglepő is erről hallani.
Lifestyle
Egy régi vágy új értelmet nyerhet az Oroszlán számára. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Sarolta hercegnő édesanyja, Katalin hercegné karácsonyi koncertjén bűvölt el mindenkit, méghozzá egy olyan bájos ruhában, melynek egyik apró részletével Dianára emlékezett.
Sztárok
A McLaren 26 éves brit-belga versenyzőjéről mostanában nem csupán azért beszélnek, mert F1-es pilótaként zseniális tehetség, hanem szerelme miatt is, hiszen Norris egy igazi természetes szépséget...
Egészség
A szívünk egészsége roppant fontos, ilyenkor viszont hajlamosak vagyunk sok olyan ételt enni, ami nem tesz jót neki.
Lifestyle
Karácsony közeledtével sok helyen kerül egy kis finom sült kolbász az asztalra, de nem mindegy, hogyan készíted el.