Dolgok, amiket titokban kellene tartanod, mégis beszélsz róluk

Azt ajánljuk, ezekről soha ne beszélj senkinek, mert megjárod!

A legambiciózusabb terveid

Soha ne beszélj a legambiciózusabb terveidről, mert amíg meg nem valósítod őket, addig nincs mivel dicsekedned. Ha mindenki tisztában lenne vele, mire készülsz, akkor nemcsak a feladat súlya nyomasztana, hanem a környezet elvárása is; ki akarna hoppon maradni olyanok előtt, akik valami nagy dologra számítanak az embertől? Ha képes vagy titokban tartani a terveidet, akkor az a veszély sincs meg, hogy bárki elbizonytalanítson, eltántorítson attól, amit el szeretnél érni.

A jócselekedeteid

Azt az embert, aki fűnek-fának eldicsekszik azzal, miféle jócselekedeteket hajtott végre ekkor vagy akkor, csak sajnálni lehet. Ő igazából nem azért segített, mert önzetlen, hanem azért, hogy elmondhassa: ő bizony jó ember. Ha te szeretnél más lenni, ne beszélj arról, ki mit köszönhet neked, hidd el, elég kellemes érzés, ha te tudod, mennyit jelentett a segítséged másoknak.

Az életmódod titkai

Mitől vagy olyan vékony? Miért vagy olyan boldog? Mitől csillog olyan fényesen a hajad? Az életmódoddal kapcsolatos titkokat nem vagy köteles elmondani senkinek. Te tudod, hogy mit miért csinálsz, minek mi az oka, ez pedig pont elég. És ami még fontosabb: az, ami neked beválik, nem biztos, hogy másoknak is működni fog. Nem rajtad áll az egész világ boldogsága és elégedettsége.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotó: Enterpreneur

Oldalak

Szólj hozzá Te is!