Az egyik leggyakoribb, ám legkevésbé előnyös ételtársítás a szénhidrátok és fehérjék kombinálása. Például a hús és burgonya, vagy a tészta és csirke párosítása népszerű fogások, ám ezek együttese lassítja az emésztést. A fehérjék és szénhidrátok emésztése eltérő időt és emésztőenzimeket igényel, így az étel hosszabb ideig időzik a gyomorban, ami puffadást és kellemetlen teltségérzetet eredményezhet. Fogyassz inkább zöldségeket a fehérjékkel, mint például grillezett csirkemell és saláta, vagy válassz teljes kiőrlésű szénhidrátokat (például quinoa vagy barna rizs) zöldségekkel, hogy könnyebb legyen az emésztés.
1/5
Fotó: Pinterest
Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?
1. Szénhidrátok és fehérjék együttes fogyasztása
Az egyik leggyakoribb, ám legkevésbé előnyös ételtársítás a szénhidrátok és fehérjék kombinálása. Például a hús és burgonya, vagy a tészta és csirke párosítása népszerű fogások, ám ezek együttese lassítja az emésztést. A fehérjék és szénhidrátok emésztése eltérő időt és emésztőenzimeket igényel, így az étel hosszabb ideig időzik a gyomorban, ami puffadást és kellemetlen teltségérzetet eredményezhet. Fogyassz inkább zöldségeket a fehérjékkel, mint például grillezett csirkemell és saláta, vagy válassz teljes kiőrlésű szénhidrátokat (például quinoa vagy barna rizs) zöldségekkel, hogy könnyebb legyen az emésztés.