Lifestyle

Fogadjunk, hogy eddig te is rosszul főzted a teát: kiderült, hogy kell helyesen elkészíteni a forró italt

Az egész életünket tévedésnek érezzük most, hogy megtudtuk, valójában mennyi mindenre is kell odafigyelni a teakészítés során.

A tökéletes tea titka

Kétféle ember létezik: van, aki a kávéra, míg mások a teára esküsznek. Mindkettő élénkítő hatással bír (habár nem mindegyik tea tartalmaz koffeint), és annyi féléből válogathatunk ma már kedvünkre, hogy szinte biztos, hogy mindenki megtalálja a maga kedvencét. A legtöbb ember „szezonális teafogyasztó”, hiszen nem mindenki issza a forró nedűt minden egyes nap: vannak olyanok, akik csak a hideg téli hónapokban szürcsölik, hogy hazaérve egy hosszú, fárasztó nap után átmelegedjenek tőle, és bekuckózzanak a tévé vagy egy jó könyv mellé a finom ital társaságában. Lényeg a lényeg, azt mindenki tudja, hogy a tea elkészítése nem egy bonyolult folyamat, főleg hogy ma már a legtöbb típus filteres verzióban kapható, ami még inkább megkönnyíti a folyamatot. Igen ám, de egy szakértőnek számító tudósnak hála kiderült, hogy valószínűleg mindenki rosszul főzte otthon a teát ezidáig: galériánkban eláruljuk, milyen hibákat vétettél minden bizonnyal te is, és hogy hogyan is kéne helyesen elkészíteni az italt, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

Ahogyan azt a Player is írja, a BBC megkérdezett egy, a témában szakértőnek számító angol tudóst, Dr. Stuart Farrimondot, hogyan készíthetjük el a legfinomabb teafőzetet a filteres verziókból.
Kattints a további képekért!

Nem a vágódeszkán, nem a pulton, és nem is a mosogatóban vagy a csaptelepen van a legtöbb rejtett szennyeződés és baktérium. A megoldás egy olyan hely, amire szinte biztos, hogy nem gondolnál.

Leadfotó: Unsplash/Svitlana

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Amanda Bynes egykor Amerika egyik legkapósabb tinisztárjának számított, mára viszont csak árnyéka egykori önmagának. A minap meztelenül sétálgatott Los Angeles utcáin, ahonnan végül a pszichiátriára...
Fashion&Beauty
A nyolcvanas években kezdte szárnyait bontogatni, igazi aranykora viszont a következő évtizedre esik, amikor nemcsak modellként, de televíziós- és filmszínésznőként is krediteket szerzett magának....
Utazás
Kevesebb csapadékkal, de kifejezetten zord, barátságtalan hideggel folytatódik a hét.