De van még valami: elvileg nem csapvizet kellene használni a teafőzés során, hanem szűrt vizet, ugyanis előbbi esetében hab képződik a tea tetején, mert az ízmolekulák reakcióba lépnek a vízben lévő kalciummal. A szűrt víz azonban csökkenti a víz kalcium és magnézium tartalmát, így csak a tea finom aromája marad egyéb ízek helyett. Fontos továbbá az is, hogy a filtert 5 percig áztassuk a vízbe, hogy az aromák még intenzívebbek legyenek, az antioxidánsok pedig kioldódjanak a teából.
Fotó: Pinterest
De van még valami: elvileg nem csapvizet kellene használni a teafőzés során, hanem szűrt vizet, ugyanis előbbi esetében hab képződik a tea tetején, mert az ízmolekulák reakcióba lépnek a vízben lévő kalciummal. A szűrt víz azonban csökkenti a víz kalcium és magnézium tartalmát, így csak a tea finom aromája marad egyéb ízek helyett. Fontos továbbá az is, hogy a filtert 5 percig áztassuk a vízbe, hogy az aromák még intenzívebbek legyenek, az antioxidánsok pedig kioldódjanak a teából.