Lifestyle

Te is folyton letargiába esel szeretkezés után? Ez állhat a háttérben

Egyre többen tapasztalnak levertséget, szomorúságot, akár enyhébb depressziós tüneteket is szeretkezés után, de szerencsére van megoldás!

Post-sex blues

A szex utáni szomorúság (post-coital dysphoria – PCD) nem ismeretlen jelenség. A felmérések szerint a szexuális bántalmazást túlélőknél fordul elő leggyakrabban, ugyanakkor dr. Lori Beth Bisbey szexuálpszichológus szakértő szerint egyre többen fordulnak hozzá ezzel a panasszal úgy, hogy nem érte őket semmilyen trauma. Egyszerűen csak elárasztják őket a negatív érzések minden szexuális együttlét után. Ennek okát a szakértő abban látja, hogy az emberek többet várnak a szexuális élménytől, intenzívebb elégedettséget, valamint azt, hogy az intimitás enyhítse a stresszt életük más területein is.

Természetesen teljesen normális, ha egy jó szeretkezés után különböző érzelmek árasztanak el minket, ahogy az intenzív és kellemes élmények után is gyakori a nevetés vagy a sírás is, hiszen mindkettőtől megkönnyebbülünk. Olyan fizikailag intenzív élmény után, amilyen az orgazmus, ez még gyakoribb – mondja dr. Bisbey, aki szerint fontos megkülönböztetni az esetleges negatív érzelmeket a szex utáni szomorúságtól. A PCD ugyanis komoly problémákhoz vezethet, mint például a teljes elzárkózás a szexuális együttlétektől. Szerencsére van megoldás. A szakértő különböző technikákat ajánl arra az esetre, ha hasonlóan negatív érzéseket tapasztalunk szex után. Részletek a galériában!

Szexuális együttlét előtt mindenképp tisztázd magadban, hogy miért szeretkezel, és azt is, miért pont azzal, akivel. Ha bűnösnek érzed magad, vagy szégyelled magad, beszéld ezt meg a partnereddel, egy barátoddal, vagy akár kérd szakértő segítségét.
Kattints a további képekért!

Ősanyáink a legnevetségesebb módszereket is előszeretettel alkalmazták, ha az hasznosnak bizonyult.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Lifestyle
Sztárok
Meghan Markle a minap egy olyan őszi szettben mutatkozott, amely sok nő számára adhat ihletet, amikor beköszöntenek a hidegebb hónapok. Egy biztos: a hercegné outfitje telitalálat volt!
Sztárok
Sok olyan világhírű sztár van, akik felnőttfilmekben kezdték a pályájukat, és csak ezt követően futottak be nemzetközi karriert.
Sztárok
A mesterséges intelligencia segítségével készítette el új klipjét Pál Dénes. Bár nem ez az első olyan magyar videóklip, amelyben a készítők ezzel a technikával dolgoznak, az énekes és a videót...