Meglepően szigorú szabályokat kell betartaniuk a királyi család alkalmazottainak

A gondolat, hogy a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb családjának dolgozz, csábító lehet. Sokszor viszont a legapróbb részleteken múlik, hogy egyáltalán megtarthatják-e az állásukat. Elég egy kisebb hiba és máris a palotán kívül találják magukat. Összeszedtük, milyen szabályoknak kell megfelelniük az angol királyi család alkalmazottjainak.

Az egyik legszigorúbb munkahely

Meghan Markle óta tudjuk, hogy nem minden arany, ami fénylik, azaz a királyi családhoz tartozni, nem csak abból áll, hogy fejedre rakod a tiarát és designer ruhákban tündökölsz, hiszen rengeteg etikett szabály vonatkozik az összes családtagra. Azt viszont eddig is sejtettük, hogy alkalmazottként dolgozni a Buckingham Palotában nem éppen egyszerű dolog. Nagy kihívás, rengeteg szabállyal és odafigyeléssel, amire nem mindenki képes. Te megállnád a helyed? Összeszedtük mik azok a dolgok, amiket a palota lakói nem tehetnek meg és mik azok, amikre minden körülmények között oda kell figyelniük.

Kattints a galériára!

A tea szent és sérthetetlen Nagy-Britanniában amúgy is fontos szerep hárul a teázásra, de a királyi család életében aztán pláne! Az alkalmazottaknak nagyon szigorú szabályok szerint kell felszolgálni ezt az italt: egy teáskanálnyi morzsolt levél kerül egy csészébe, és a tejet kell utoljára hozzáadni. Sőt, még azt is megszabják, pontosan hány fokos lesz a víz: 70°C-os hőmérsékleten szolgálják fel a zöld teát (amit 3 percig kell főzni), és 100°C-on az Earl Greyt vagy az English breafast teákat (a fekete teát 5 percig főzik). Az édesítőszer náluk nem a cukor, hanem a méz ebben az esetben!
Kattints a további képekért!

Fotó: 123rf.com, Forrás: brightside.me

Oldalak