Lifestyle

Rosszul alszol? Ez az organikus házi keverék úgy kiüt, hogy gond nélkül átalszod az egész éjszakát

A sok stressz miatt nem tudsz aludni, az alváshiánytól pedig csak még jobban stresszelsz? Ideje véget vetni ennek az ördögi körnek! Mutatunk egy remek, természetes összetevőkből álló receptet, ami pillanatok alatt mély álomba szenderít!

A megfelelő alvás mindennek az alapja

Az álmatlanság számos potenciális okra vezethető vissza, ami egyénenként változó lehet. Gyakran szorosan összefügg az életmóddal és pszichológiai tényezőkkel. Stressz és szorongás gyakran járulnak hozzá, ahogy a munkahelyi vagy személyes problémák is. Az éjszakai agitációkat elősegítheti a túlzott koffein vagy nikotin fogyasztása, valamint az elektronikus eszközök intenzív használata is. Ezenkívül, alvászavarok, mint az alvási apnoe vagy az éjszakai lábgörcsök szintén kiválthatnak álmatlanságot. A szakértők nem győzik hangsúlyozni: a napi minimum hét-nyolc óra alvás és az éjfél előtti álomba szenderülés kiemelten fontos az egészség megőrzéséhez és a kiegyensúlyozott mindennapokhoz. Nem érdemes félvállról venni, ha rosszul alszol, ugyanis az alváshiány nagyon komoly problémákat idézheti elő. Nem szükséges egyből gyógyszerekhez nyúlnod, inkább tégy egy próbát ezzel a sokaknak bevált, igen hatékony népi praktikával. Részletek a galériában!

A Himalája sót természetes altatóként tartják számon, ezért remek módszer az alvászavarok csökkentésére. Ez a fajta só képes szinten tartani a melatonin és a szerotonin hormonok mennyiségét, amikről köztudott, hogy a nyugodt pihenés zálogai: előbbi a mély alvást segíti elő, utóbbi a stresszt, idegességet csökkenti.
Kattints a további képekért!

Egy szuper egyszerű receptet mutatunk, amivel méregtelenítheted a szervezeted, szépülhetsz, sőt, még a fogyást is beindítja.

Leadfotó: Pexels

Spoonuniversity

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Ahogy az egészséges táplálkozás egyre inkább a reflektorfényebe kerül, úgy kezdenek egyre többen odafigyelni a mértékletes cukorfogyasztásra. De vajon mennyi is az ideális mennyiség?
Lifestyle
Fantasztikusan működő ösztönökre, átlagon felüli intelligenciára, páratlan gyorsaságra és tökéletes megfigyelőképességre lesz szükséged a sikerhez.