Ezt a titkos hozzávalót adja a sült burgonyához a sztárséf: sokkal ropogósabb lesz tőle a végeredmény, mint korábban bármikor

Az igazán jó sült burgonya kívül ropogós, aranybarna, belül pedig mennyeien puha, ha pedig elrontják, az nagy csalódás tud lenni – viszont szerencsére a közkedvelt sztárséf megosztotta azt a zseniális praktikát, amivel ez a probléma könnyen kiküszöbölhető.
Extra roppanós és mennyei ízű lesz
A ropogós sült burgonya igazi univerzális köret, amely szinte minden főétel mellé tökéletesen illik – grillezett húsokhoz, bélszínhez és rántott finomságokhoz remek választás, de Angliában például a Yorkshire pudding és a borsópüré kísérőjeként is imádják –, emellett persze a klasszikus vasárnapi ebéd elengedhetetlen része. Sajnos mindannyian ismerjük, mennyire bosszantó tud lenni, amikor a roppanósnak szánt krumpli nem sikerül tökéletesre – vagy ragacsosan szottyos marad, vagy túl kemény és rágós lesz, a vendégek előtt pedig egy ilyen baklövés kellemetlen pillanatokat okozhat a házigazdának. Szerencsére azonban Mary Berry, az Egyesült Királyság egyik legkedveltebb szakácsa megosztotta azt az egyszerű, mégis zseniális trükköt, amellyel hibátlan és ellenállhatatlan végeredménnyel rukkolhatunk elő. A részletekért olvass tovább a galériában!
Leadfotó: 123rf
Forrás: Cambridgeshire Live