Seperc alatt elfogyasztja a család, ha így készíted az édesburgonyát: csak ennyin múlik az extrán ropogós végeredmény
Ma már egyre több magyar háztartásban számít népszerű köretnek az édesburgonya, amelyet tulajdonképpen könnyű elkészíteni, azonban ha igazán ropogós végeredményre vágyunk, nem árt követni néhány apró szabályt.
Mindenki repetázni akar majd
Az édesburgonya, más néven batáta egy igazi szuperzöldség, több szempontból is. Egyrészt nagyon finom, bármilyen főétel mellé jól passzol köretként, de akár önmagában is ínycsiklandozó fogás tud lenni. Másrészt rendkívül egészséges, ugyanis telis-tele van az emberi szervezet számára elengedhetetlen vitaminokkal, valamint ásványi anyagokkal – tartalmaz Béta-karotint, C-, B1-, B2-, B6- és E-vitamint gazdag, emellett kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz, illetve cink is található benne. Rendszeres fogyasztása azért is erősen ajánlott, mert remek fehérjeforrás, támogatja az immunrendszer megfelelő működését, megakadályozza a székrekedést, továbbá a puffadást, az pedig csak hab a tortán, hogy a diétás étrendbe is nyugodtan beilleszthető, ugyanis energiatartalma 100 grammban 117 kalóriára jön ki. Sokan „bírálják” amiatt, mert a hagyományos burgonyához képest nem annyira roppanós, azonban mindez csak az elkészítésen múlik; ha kipróbálunk néhány pofonegyszerű trükköt, a batáta is tökéletesen ropogós lesz. Részletek a galériában!
A magyar konyha egyik legnépszerűbb körete a nokedli, elkészítése pedig jóval egyszerűbb, mint azt a legtöbben gondolják – csupán néhány apróságokra kell odafigyelni a tökéletes végeredmény érdekében.
Leadfotó: 123rf
Forrás: mindmegette.hu