Lifestyle

Felnőttként rémálmok gyötörnek? Nem is sejtenéd, mi minden állhat a háttérben

A mindennapokban átélt valós eseményektől kezdve a TV-ben, rádióban hallott információkig rengeteg dolog befolyásolja azt a világot, melybe az álomba szenderülést követően kerülünk.

Mi okozhatja felnőttként a rémálmokat?

A rémálmok nagyon sokfélék lehetnek. Álmodhatunk zuhanásról; arról, hogy meztelenül kell kiállnunk a nyilvánosság elé; kiesnek a fogaink; vagy éppen megcsal a párunk. A rémálmok sokkal gyakoribb jelenségek, mint gondolnánk és az is meglepő lehet, milyen óriási hatással is vannak álmainkra a könyvek, amiket olvasunk és a filmek, amiket nézünk. Ezen kívül viszont még rengeteg befolyásoló tényező lapulhat meg a háttérben, amik enyhébb és akár egészen megrázó rémálmokat is okozhatnak. Olvass tovább, hogy megtudhasd, mik ezek!

Ha egész éjjel egy hátborzongató krimisorozatot, vagy horrorfilmet néztél, nem csoda, hogy közvetlenül utána rémálom gyötör. Ezeket egyszeri rémálmoknak tekintjük és egészen egyértelmű a magyarázat rájuk. Ha viszont rendszeresen rémálmokkal küzdesz, az akár különféle egészségügyi problémákat, alvászavart is jelezhet. "Sok ember álmodik rendszeresen arról, hogy megfullad, megfojtják, vagy üldözi őket valaki. Miután megvizsgáljuk a pácienst, gyakran kiderül, hogy alvászavar áll a háttérben" - mondja Dr. Steven Thau, alvásspecialista - "Jó hír viszont, hogy ez természetesen kezelhető, amint a probléma pontosan meghatározásra kerül és elkészítünk egy kezelési tervet."
Kattints a további képekért!

Sokat számít, hogy mit eszünk az esti órákban: míg egyes ételek elfogyasztása után egész éjszaka álmatlanul forgolódunk az ágyban, bizonyos élelmiszerek abban segítenek, hogy minél pihentetőbb legyen az alvásunk.

Leadfotó: Pexels, forrás: hellogiggles.com

Oldalak

Lifestyle
Utazás
Ötszázhetven éve, 1453. május 29-én foglalta el II. (Hódító) Mehmed török szultán Konstantinápolyt, az egykor oly hatalmas Kelet-Római Birodalom fővárosát, amelyet Isztambul néven saját fővárosának...
Lifestyle
A Szűz már ismeri azt a személyt, akiből élete nagy szerelme lesz. Íme, a június előrejelzésünk!
Utazás
Egy, eredetileg a vulkánkitörések és földrengések pontos érzékelése céljából megalkotott kutatóballon detektálta a hangokat a sztratoszférában. Egyelőre még a szakemberek is tanácstalanok.