Egy Photoshop-mester megmutatja, miért ne higgy soha a fényképeknek

Durva átverések áldozatai vagyunk nap mint nap, az már egyszer biztos.

Ne higgy a tökéletességnek!

Mi az a Photoshop?

Az Adobe Photoshop egy képszerkesztő és fényképfeldolgozó szoftver, melynek első verziója, a 0.63-as 1988 októberében jelent meg.

Manapság már olyan fejlett a technika, hogy szinte lehetetlen eldönteni, mi a valóság és mi az ügyes kezű Photoshop-mesterek munkája. Elenyésző azoknak a képeknek a mennyisége, amik "szűzen" jelennek meg a médiában, vagyis úgy, hogy a színein, az élességén stb. ne alakítottak volna valamit. Hogy melyik felvételbe mennyire kell belenyúlni, az nyilván helyzet-és emberfüggő, az azonban biztos, hogy aki profi a szakmában, új arcot és új testet is varázsolhat a modellnek.

Ezt mutatja be a Photoshop-mester becenévre hallgató Kanahoooo, aki a képszerkesztő program segítségével gyönyörű manga hősnőket varázsolt az átlagos kinézetű lányokból - és igen, fiúkból is. A 430 000 követővel rendelkező Kanahoooo képességei páratlanok, az előtte-utána fotókat szemlélve az az érzésünk, hogy itt valami sötét mágia lehet a háttérben. Pedig nem, csak a Photoshop!

"Ne higgy a tökéletes dolgoknak, amiket az interneten látsz! Ha meg akarsz tudni valakiről valamit, találkozz vele személyesen" - idézte a művész szavait a BoredPanda. Legyen ez lecke azoknak, akik amiatt sírnak, mert nem olyan szépek, mint a Victoria's Secret modellek (néha mi is ezt tesszük) - tényleg mindent kétkedéssel kell fogadni, amivel az interneten, a magazinokban vagy a tévében találkozunk.

1.

2.

3.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: boredpanda.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!