Ez mégis hogy történhetett? 230-nál is több érmét, elemet és egyéb tárgyakat találtak orvosok egy férfi gyomrában

Az orvosok értetlenül álltak, miután több száz érmét, szöget, elemet és üvegszilánkot találtak egy férfi gyomrában. Burhan Demir - a törökországi Ipekyolu városából - kórházba vitte öccsét, miután az hasi fájdalomra panaszkodott.

Nagy meglepetést okozott az ultrahang

Amikor azonban az orvosok ultrahanggal és röntgenfelvételekkel egybekötött endoszkópiát végeztek, megdöbbenve fedeztek fel 233 tárgyat a 35 éves férfi gyomrában. Ezek között voltak érmék, elemek, mágnesek, szögek, üvegdarabok, kövek és csavarok. A sebészek később eltávolították a tárgyakat a csak Z néven említett betegből.

Az egyik sebész, Dr. Binici elmondta: "A műtét során láttuk, hogy egy vagy két szög áthatolt a gyomorfalon, valamint két fémdarab és két különböző méretű kő volt a vastagbélben Megállapítottuk, hogy elemek, mágnesek, szögek, érmék, üvegdarabok és csavarok voltak ott. Teljesen kitisztítottuk a gyomrát. Ezt a helyzetet nem felnőtteknél látjuk, többnyire gyermekkorban és öntudatlanul lenyelt idegen testeknél fordul elő. Pszichiátriai betegeknél, fogvatartottaknál vagy bántalmazási esetekben a felnőtt korosztályban is előfordulhat.

Nem világos, hogy mikor került sor a műtétre, de a történetről a helyi média június 15-én számolt be. "Köszönöm az orvosok figyelmét és támogatását" - tette közzé a páciens, kinek gyomortartalmáról a Metro oldalán találsz meglepő fotókat.

Forrás: Metro Fotó: 123rf

Oldalak