Lifestyle

Sokkoló jelenet zajlott le a vizes vb-n: a medencéből kellett kimenteni a szinkronúszót (videó)

Gyakorlata végén elájult a vízben Anita Alvarez amerikai szinkronúszó, akinek életét az érte beugró edzője mentette meg a budapesti vizes világbajnokságon.

Drámai jelenet a vizes világbajnokságon

szinkronúszás FINA vizes vb világbajnokság Budapest Magyarország 2022 baleset eszméletvesztés Anita Alvarez USA amerikai versenyző

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Alvarez a szinkronúszók szerdai egyéni szabadprogramjában került bajba programjának legvégén, amikor egy pillanatra feljött a víz alól, majd ájultan a medence feneke felé süllyedt. Alvarez életét spanyol edzőjének, Andrea Fuentesnek köszönheti, aki villámgyorsan reagált és azonnal vízbe ugrott érte, majd kiúszott vele a medence a partjáig, ahol a mentősök segítették ki az ájult versenyzőt. A szinkronúszót a parton ellátták, majd hordágyon szállították el a medencetérből.

„Anita sokkal jobban van, olyan jól, amilyen jól csak lehet. Őszintén szólva, nagyon ijesztő volt az egész” – nyilatkozta később a Marca című spanyol lapnak Fuentes.

„Megijedtem, mert nem lélegzett, de most már jól van. Pihennie kell”

– tette hozzá.

A négyszeres olimpiai érmes Fuentes nem először mentette ki a vízből Alvarezt, ugyanis egy tavalyi olimpiai kvalifikációs viadalon is magatehetetlenül elsüllyedt. Akkor az edző és párostársa, Lindi Schroeder húzta partra.

Az amerikai szövetség szerdán este azt közölte, hogy a 25 éves versenyző csütörtökön alapos orvosi vizsgálatokon esik majd át, s azokat követően döntenek arról, hogy a pénteki csapatversenyen részt vesz-e. (MTI)

Sokak számára a repülés egyik legszórakoztatóbb része az, amikor az ablakon kinézve próbálják kitalálni, hogy pontosan a világ melyik része felett száguld a gép.

Leadfotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Oldalak

Lifestyle