Tízmilliárd forintos vagyona van, mégis egy kis falusi iskolában oktat Magyarország leggazdagabb tanára

Füzesi Attila már jó ideje rendszeresen szerepel a száz leggazdagabb magyar előkelő listáján. A férfi ennek ellenére sem szakadt el tanári szakmájától: egy apró település általános iskolájában tanít történelmet.

A jövő építésére vállalkoznak

Aligha szorul különösebb magyarázatra, miért is végeznek felbecsülhetetlen munkát a tanárok. A jövő építésére vállalkoznak: nemcsak a logikus gondolkodás, az élet- és emberszeretet, a felelősségteljes magatartás fontosságjaát közvetítik a nebulók számára, de - ideális esetben - világszemléletet is átadnak nekik. Kiművelt emberfőket teremtenek, jellemeket formálnak, tudásukkal, intellektusukkal, előzékenységükkel az ifjú nemzedékek elméjét csiszolják még élesebbre. Ezért is sajnálatos, hogy Magyarországon már hosszú évtizedek óta nem övezi kellő elismerés és megbecsültség a tanárok munkáját (legutóbb talán a két világháború közötti időszakban volt másképp).

Közhely, de igaz: pokolian nehéz feladat ma pedagógusként, tanárként boldogulni Magyarországon, ám akiknek szenvedélyük a tanítás, azok a nehéz körülmények ellenére is bátran, jó kedéllyel kezdik el a szakmát, és sokszor még akkor is úgy érzik, megérte, ha később csalódások egész sorozatával kell szembenézniük. De mi történik akkor, ha egy tanár olyannyira gazdag, hogy egyáltalán nincs szüksége rá, hogy pedagógusként dolgozzon tovább? Füzesi Attila példája mindennél ékesebben bizonyítja: ebben az esetben sincs megállás, egy igazi tanár mindig tanár marad - még akkor is, ha a bőre alatt is pénz van.

Fotó :123rf

Lapozz tovább, a cikk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2