Megdöbbentő dolgokról vallott egy légiutas kísérő: még az is előfordul, hogy a személyzet kitalál dolgokat, hogy megnyugtassa az utasokat

Sokak számára a repülés egyik legszórakoztatóbb része az, amikor az ablakon kinézve próbálják kitalálni, hogy pontosan a világ melyik része felett száguld a gép. Gyakran előfordul, hogy az utasok a légiutas-kísérőkhöz fordulnak tanácsért ebben a tekintetben, természetesen feltételezve, hogy ők szakértői pontossággal tudják majd meghatározni a helyzetüket.

Néha blöffölnek?

Egy légiutas-kísérő szerint azonban ez egyáltalán nem így van, és azt állítja, hogy a személyzet néha egyszerűen kitalál dolgokat, ha nem tudják a valódi választ. A névtelenül nyilatkozó légitársasági szakember szerint nem valószínű, hogy a személyzet tagja valóban tudja, hol van, hacsak nem valami "nyilvánvaló dolog, például a Grand Canyon" felett repülnek.

Azt mondta, hogy nagy valószínűséggel minden választ csak kitaláltak. Persze, hacsak nem vagy egy különösen sasszemű földrajztanár, akkor valószínű, hogy így vagy úgy, de elfogadod, amit mondanak neked." Ez a meglátás a népszerű flightattendants Reddit fórumon derült ki, egy kíváncsi felhasználó kérdésére válaszolva. "Amikor nem tájékoztatod az utasokat a biztonsági óvintézkedésekről, nem veszed át a dolgokat felszállás előtt, és nem szolgálsz fel, akkor mit csinálsz? Ha egy járat szuper hosszú, mit csináltok, amikor nincs mit csinálni?" Válaszul egy másik felhasználó megjegyezte, hogy gyakran kapnak különböző kérdéseket a csatlakozásokkal és a csomagokkal kapcsolatban, valamint természetesen "kérdéseket arról, hogy mi felett repülünk át".

Erre az utolsó pontra reflektálva hozzátették: "Általában nem tudjuk, hacsak nem nyilvánvaló, mint a Grand Canyon, szóval ha választ adunk, akkor valószínűleg csak kitaláljuk". Nem ez volt az egyetlen felismerés, ami a vita során kiderült: több légiutas-kísérő is előállt a saját élményeivel.

Egy másik légiutas-kísérő azt válaszolta, hogy ilyenkor gyakran ők a kijelölt "mosdófelügyelők", és felsóhajtott: "Egyszerűen hihetetlenül sok időt töltünk azzal, hogy elmagyarázzuk az embereknek, hogyan kell kinyitni az ajtót. Elmondani az embereknek, hogy egyszerre csak egy ember mehet a mosdóba". Egy harmadik azt írta: "Próbálj meg étkezni, amit óhatatlanul megszakítanak. És szívesen segítek, de kérem, minden szent dolog szerelmére, ne beszéljenek/lélegezzenek az ételem felett".

Forrás: Mirror Fotó: 123rf

Oldalak