Lifestyle

Nőként vagy férfiként jobb home office-ban dolgozni? Íme a válasz!

Egy új kutatás szerint igenis van különbség abban, ahogy a férfiak és a nők megélik a home office-t és a rugalmas időbeosztást. Nem is gondolnád, mekkora.

Otthoni munkavégzés, rugalmas időbeosztás – milyen jól hangzik, ugye? Egy kutatás szerint azonban nem mindenkinek álom a home office. Egy olyan háztartásban ugyanis, ahol mindkét szülő dolgozik, a nőkre sokkal nagyobb teher hárul.

Mire jut idő otthon?

Az Ohio Állami Egyetem tanulmánya szerint a dolgozó nők általában nagyobb terhet viselnek, mint a dolgozó férfiak. Az otthoni munkavégzésnek ugyanis az lehet az eredménye, hogy a munkaidő átfolyik a családi és az otthoni életbe, hiszen a gyereknevelésen és a házimunkán kívül dolgozni is kell.

A kutatás megdöbbentő eredményt hozott: olyan családoknál, ahol a feleség otthonról dolgozik, a férjre nehezedő családi terhek csökkentek, fordítva viszont nem.

A kutatók azt találták, hogy a férjek és a feleségek is több családspecifikus feladatot végeztek el, amikor otthonról, rugalmas időbeosztással dolgoztak, mint amikor bejártak az irodába. Ebből az következik, hogy ha a feleség home office-ban dolgozik, a rá háruló feladatok nagyobb mértékben többek, mint a férj esetében.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: Pixabay
Forrás: huffpost.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...
Fashion&Beauty
Valószínűleg te sem szoktad rendszeresen ellenőrizni sminktermékeid lejárati dátumát – nem vagy egyedül. Nem is gondolnánk viszont, milyen fontos lehet egyes termékek esetében.
Sztárok
Sydney van den Bosch-t 2013-ban ismerhettük meg a Miss World Hungary szépségversenyen, azóta pedig sikert sikerre halmoz, többek között modellként, influenszerként és a TV2 Szerencsekerék...