Lifestyle

Ezért kellene télen is meztelenül aludnod

Meztelenül aludni talán nem az első dolog, ami az eszedbe jut az egészséges megőrzésének érdekében, pedig ez a gyakorlat számos előnnyel jár az egészségedre nézve.

Meztelenül aludni? Igen!

Sammy Margo, a Dreams alvásszakértője elmagyarázta: "Míg sokan úgy gondolhatják, hogy télen bekuckózni a legjobb módja annak, hogy melegen tartsuk magunkat, ha meztelenül alszol, az valójában segíthet a testhőmérséklet szabályozásában és javíthatja az alvásminőséget. Ez egy meglepő, de hatékony módja annak, hogy kellemesen és kényelmesen érezzük magunkat a hideg hónapokban, miközben testünknek azt a szükséges jólét-löketet is megadjuk.” Bár télen meztelenül aludni ellentmondásosnak tűnhet, itt van néhány váratlan előny, amit érdemes figyelembe venni:

Gyorsabban elalszol: A testhőmérsékleted kulcsfontosságú szerepet játszik az elalvásban is. Ez összetett módon kapcsolódik a cirkadián ritmusodhoz - a belső órádhoz, amely szabályozza az alvás-ébrenlét ciklusodat. Ha lehűtöd a testedet (azzal, hogy meztelenül bújsz ágyba), jelezheted a szervezetednek, hogy eljött az alvás ideje, ami potenciálisan elősegítheti az elalvást, és hatékonyabbá teheti a pihentető éjszakát.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf, Forrás: Glamourmagazine.co.uk

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Az Ikrek kapcsolata szintet léphet: jöhet a házasság vagy a gyerekvállalás. Heti horoszkóp.
Sztárok
Vilmosnál végleg betelt a pohár öccsét, Harryt illetően, ezért a jövendőbeli uralkodó egy fontos és egyben komoly dologra szánhatja el magát.
Sztárok
Bár a különös sorozat csak két évadot élt meg, idehaza nagy sikernek örvendett, így a hazai adók többször is ismételték. De vajon hogy fest ma, sok-sok évvel a befejezés után Tru Davis, azaz Eliza...