Lifestyle

A kirakózás örök!

Minden bizonnyal neked is van olyan ismerősöd, aki ősztől tavaszig elmerül a kirakók világában. Sorra teszi fel a közösségi oldalakra az elkészült, sokszor megdöbbentően aprólékos műveket, te pedig csodálkozol, hogy mindezt hogyan is sikerül neki ennyi idő alatt és ilyen minőségben!

Az, hogy ez a játék még akár idősebbeket is elszórakoztat, mit sem mutat jobban, mint hogy fantasztikus, és nem szabad, hogy kimaradjon a legkisebbek életéből sem! Mai cikkünkben éppen ezért ezt a játékszert nézzük meg egy kicsit közelebbről!

De mit is tud a kirakós játék?

Itt most persze ne a több ezer darabos játékokra gondolj, hiszen a Vidám Játék Webáruház fejlesztő fajátékai között különféle bonyolultságú kirakókat fogsz találni az életkornak megfelelően. Lesz, ami csak hat darabból áll, de lesz nehezebb darab is.

A legjobbat kiválasztva nagyon jót teszel a gyermekeddel: amellett, hogy fejlődik a koncentrációs képessége, és megtanul egyre hosszabb ideig figyelni, a problémamegoldásban is szintet fog lépni. Teszi mindezt úgy, hogy az egyes részeket kézbe véve észlelése és érzékelése is fejlődik, és egyre finomabb mozgásokkal lesz képes a helyére illeszteni a kirakó egyes darabjait!

Többféle témában és kivitelezésben is megtalálhatod ezt a rendkívül népszerű játékszert, akár a fentebb említett játékbolt webáruházában is!

Fontos szempont legyen a vásárlás során az anyagválasztás is, így ha lehet a papírból és műanyagból készült változatokat sorold hátrébb, és inkább a fából készülteket részesítsd előnyben!

Jöhet mellé egy kis formaillesztő is!

A kirakós játék is rendkívül hasznos, de ha már ez a termék került előtérbe, akkor nem mehetünk el a formaillesztők mellett sem, amelyek szinte párban járnak a kirakókkal.

Az apró mancsok előszeretettel ragadják meg a különféle alakzatokat, hogy aztán megtalálják a megfelelő nyílást, és beejtsék a tartóba a fából készült formát. Számtalan ok szól emellett a játék mellett, a legfőbb talán mégis a logikai érzék fejlesztése, valamint a finommotoros mozgások elősegítése.

A későbbiek folyamán is jól fog jönni, hogy a gyerkőc ismeri a különféle alakzatokat, és további játéklehetőséget is rejteget magában ez a fajta ismeret.

Mindent csak életkornak és érdeklődési körnek megfelelően!

Ha azt szeretnéd, hogy a gyermeked valóban szívesen nyúljon ezekhez a játékokhoz, ahhoz két feltételnek kell teljesülnie.

Egyrészt lényeges, hogy ez életkorának és a fejlettségi szintjének megfelelő játékokkal kínáld meg, hiszen a túl könnyű játék untatni fogja, a túl nehéz pedig a kudarcélmény miatt elkedvetleníti.

Másrészt lényeges, hogy vedd figyelembe a gyermeked egyéniségét, érdeklődési körét, hiszen azzal a játékkal fog boldogan és előszeretettel tevékenykedni, aminek a képi világa is felkelti az érdeklődését. Így aztán ha a gyermeked imádja a járgányokat, felesleges állatos játékokat ráerőltetni. Használd ki azt, hogy annyira szereti a járműveket, és fejleszd észrevétlenül a Vidám Játék webáruház természetes és vidám játékaival!

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A honi televíziózás kultikus alakja eddig háromszor volt nős - exfeleségei között találjuk Kállay Bori és Földi Teri színésznőket is -, jelenlegi nejével korábban távkapcsolatban élt. A 91 esztendős...
Utazás
De ugye rajtad nem fog ki ez a rafináltnak tűnő, valójában azonban kifejezetten egyszerű feladvány?
Lifestyle
Természetesen ennek sem szabad bedőlni, és ismét csak az adatainkra utaznak a csalók Facebookon. Valóban vigyázzunk ezekkel a hirdetésekkel!