Lifestyle

Elképesztő tanulmány készült: kiderült, milyen emberek azok, akik kutya helyett inkább macskát tartanak

Nagyon különböző tulajdonságokkal rendelkeznek azok az emberek, akik macskát választanak háziállatként, és azok, akik inkább kutyákat részesítenek előnyben – ezt pedig egy kutatás is alátámasztotta.

Házi kedvencünk sokat elárul személyiségünkről

A házi kedvencek meghatározó szerepet játszhatnak mindannyiunk életében: segítenek leküzdeni a magányt és megbirkózni a veszteséggel, pozitív hatással lehetnek mentális egészségünkre, emellett megtaníthatnak minket az odaadó gondoskodásra. Egy kutatás azonban rámutatott arra, hogy a személyiségtípusok között nagy eltérések lehetnek, ugyanis más-más tulajdonságok jellemzik azokat az embereket, akik inkább macskát, illetve akik inkább kutyát tartanak. Denise D. Guastello, a Carroll College docense két kollégájával közösen végezte el a nagyszabású, egyedülálló tanulmányt, amely „kutyás” és „macskás” résztvevőket hasonlított össze, a fő gondolat pedig az volt, hogy a vizsgálat feltárja a személyiségek és a kedvtelésből tartott állatok iránti preferenciák közötti kapcsolatot. Az eredmény egészen meglepő lett: a részletekért olvass tovább a galériában!

A tudósok körülbelül 600 résztvevőt vontak be a vizsgálatba, ahol olyan tényezőket is figyelembe vettek, mint például a személyiségjegyek és az érdeklődési körök. 60%-uk azt mondta, hogy a kutyákat részesíti előnyben, 11%-uk azt mondta, hogy elkötelezett macskaszerető, a többiek pedig mindkét állatot kedvelték.
Kattints a további képekért!

A kutatók hosszú ideje próbálnak rájönni arra, pontosan miért dorombolnak a macskák – vajon tényleg boldogságból fakadóan adják ki a rezgést, vagy valami egészen más oka van?

Leadfotó: Unsplash

Forrás: Bright Side

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Lifestyle
Egészség
Bár az ecetes és a citromos víz rendkívül népszerű a diétázók körében, jobb elővigyázatosan és óvatosan fogyasztani ezeket az italokat, ugyanis nagy veszélyeket tartogathatnak egészségünkre nézve.
Sztárok
Apák napja alkalmából Katalin megosztott egy friss fotót, ahol Vilmos látható három gyermeke társaságában, ám a kép sokkal többet üzen, mint azt egyesek gondolnák.
Lifestyle
Szakértői tippek a fájdalmas napégés enyhítésére és a hámlás megelőzésére.