Ekkor lesz Magyarországon a következő napfogyatkozás, már nem kell rá sokat várni

Most Amerika, Kanada, illetve Mexikó égett igazi napfogyatkozás lázban. A látványos égi jelenségben Magyarországnak legutóbb 1999-ben volt része.

Hamarosan jön az újabb napfogyatkozás

A napfogyatkozás valóban egy csodálatos természeti jelenség, amikor a Hold elhalad a Föld és a Nap között, így részben vagy teljesen eltakarva a Napot. A fogyatkozás során a Hold árnyéka a Földre vetül, ami sötétséget okoz az érintett területeken.

Idén április 8-án teljes napfogyatkozás vonult végig Mexikón, az Egyesült Államokon és Kanadán keresztül.

A teljes napfogyatkozás több mint négy percig tartott bizonyos helyeken. Az esemény magyar idő szerint 20 óra 7 perckor vette kezdetét és az interneten is követni lehetett.

A galériánkban megmutatjuk, Magyarországnak mikor lesz része teljes, illetve részleges napfogyatkozásban.

A mostani teljes napfogyatkozást első körben a Csendes-óceán déli részénél lehetett megfigyelni, majd fokozatosan haladt tovább. Ugyebár ahogy a Hold mozgott, úgy okozott más-más részeken sötétséget.
Kattints a további képekért!

Még sokat kell rá várni, de mivel a Hold egyre csak távolodik a Földtől, néhány millió év múlva biztosan bekövetkezik az utolsó teljes napfogyatkozás.

Leadfotó: Flickr - Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Tegnap este a hazai sztárvilág krémje hivatalos volt Demeter Richárd exkluzív divatbemutatójára, ahol a tervező a legújabb és eddigi legszemélyesebb kollekcióját mutatta be a közönségnek. A kifutón...
Sztárok
Justin Bieber szexi exe a cannes-i filmfesztiválon járt, ahol tengerészkék, merész ruhájában vonult végig a vörös szőnyegen, és bizony nem meglepő módon minden szempár rászegeződött.
Sztárok
Egyszerűen imádja a közönség Mikes Anna és Krausz Gábor párosát. Most egy olyan titkot is megtudtak a rajongók, amire már elég régóta kíváncsiak voltak.