Ha így készíted, olyan finom lesz a krumplis pogácsa, hogy nem bírsz majd leállni vele: napokig friss marad

Az egyik legszuperebb sós vendégváró a krumplis pogácsa, viszont ahhoz, hogy valóban ellenálhatatlanul finomra sikerüljön, illetve napokkal később is vajpuha legyen, nem árt figyelembe venni néhány apró lépést.
Így lesz tökéletes
Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a magyarok egyszerűen imádnak sütni, legyen szó akár édes, akár sós variációkról – a legtöbbeknél mindig akad valami frissen készített, házi harapnivaló, például szezámmagos rúd vagy sajtos tallér, de a krémes sütik, illetve a habkönnyű piskóták is rendre visszatérnek az asztalra. Hagyományos, népszerű, vendégvárónak is tökéletes ezeken kívül még a nagy tepsi, aranybarnára sült pogácsa, aminek tulajdonképpen csak a fantázia szabhat határt – gondoljunk csak arra, hogy milyen sokan szeretik a juhtúróval töltöttet, a tepertőset, vagy éppen az édes-vajas változatot. Természetesen a leginkább verhetetlen mind közül a klasszikus burgonyás, ami villámgyorsan összedobható, és akkor az igazán tökéletes, ha lefedve még napokkal később is mennyeien pihe-puha. És hogy ennek mi a titka? A galériánkban kiderül!
Leadfotó: Getty Images