Ezerszer jobb, mint a bolti: nem győzöd majd bezsebelni a sok dicséretet, ha így készíted a pestót
A liguriai konyha egyik jellegzetes összetevője a bazsalikomból, olívaolajból, fokhagymából, parmezánból és fenyőmagból előállított pesto szósz, amit itthon is sokan szeretnek, viszont a legtöbben boltban szerzik be – ez pedig nagy hiba, hiszen otthon is kiválóan el lehet készíteni.
Imádni fogja a család
Ha Olaszországról van szó, az emberek többségének valószínűleg a pizza ugrik be elsőként, pedig számos más kulináris érdekességet tud még felmutatni a dél-európai ország. Ilyen például a pesto, ami valójában nem egy ősrégi étel, ugyanis mai formájának első receptjét a 19. században jegyezte le először Giovanni Battista Ratto a La cuciniera genovese című könyvében. A kiváló és markáns ízvilágú szósz hamar elterjedt, napjainkban pedig az egész világon imádják, felhasználási módjának pedig csak a fantázia szabhat határt. A legtöbben úgy hiszik, elkészítése nagy macerával jár, pedig ez koránt sincs így, sőt: pillanatok alatt mennyei végeredményt tudunk a tésztához varázsolni, ami fényévekkel lepipálja a bolti verziót. Galériánkban eláruljuk, hogyan lepheted meg szeretteidet a legjobb házi pestóval:
A bolognai szósz gazdag ízvilága hagyományosan a darált hús, a passzírozott paradicsom és a különböző fűszerek kombinációján alapul, azonban van egy extra hozzávaló, amellyel ha megbolondítjuk, olyan íncsiklandozó eredményt kapunk, mint még soha.
Leadfotó: Pixabay
Forrás: Culinarium