Lifestyle

Megdöbbentő: Ezek az élelmiszerek okoznak leggyakrabban ételmérgezést - mindig légy nagyon óvatos velük!

Sajnos még manapság is egészen gyakorinak számítanak a különféle ételmérgezések, melyeket legtöbbször ugyanaz a néhány élelmiszer okoz.

Nagyon veszélyes lehet

Az ételmérgezés akkor fordul elő, amikor az emberek olyan élelmiszert fogyasztanak, amely káros baktériumokkal, parazitákkal, vírusokkal vagy toxinokkal fertőzött. Fontos tudnunk, hogy bizonyos ételek nagyobb valószínűséggel okoznak ételmérgezést, mint mások, különösen akkor, ha helytelenül tárolják, készítik elő vagy főzik meg őket. Bár az ételmérgezés mindenki számára kellemetlen tüneteket okoz, a várandós nők, a gyermekek és a krónikus betegségben szenvedők különösen veszélyeztetett helyzetben vannak az ételmérgezést tekintve. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig körültekintőek legyünk. Ha kíváncsi vagy, mely élelmiszerekkel érdemes a leginkább vigyázni, olvass tovább!

Baromfi A baromfi hús gyakran okoz ételmérgezést azáltal, hogy hajlamos a két leggyakoribb ételmérgezésért felelős baktérium, a Campylobacter és a Salmonella jelenlétére. A vágási folyamat során előforduló hibák vagy a higiénés szabályok be nem tartása tovább növelheti a baktériumok jelenlétét a húsban. A kutatások azt mutatják, hogy a baromfihúsok közül a csirke a leginkább veszélyeztetett a baktériumok szempontjából, számos esetben találkozhatunk a Campylobacter és a Salmonella jelenlétével a húsban. Az alul főzés vagy a nem megfelelően átsült baromfihús fogyasztása a baktériumok túlélése miatt komoly egészségügyi kockázatot jelenthet az emberek számára. Fontos, hogy a baromfihúst mindig megfelelően és teljesen átsütve fogyasszuk el, valamint ügyeljünk a higiéniai szabályok betartására a hús elkészítése során, hogy minimalizáljuk az ételmérgezés kockázatát.
Kattints a további képekért!

Egy TikTok-on nagy népszerűségnek örvendő takarító, Donna Mendoza elárulta, mit tehetnek a háziasszonyok annak érdekében, hogy akár heteken át tartó frissesség és jó illat lepje be a fürdőszobát, legyen bármilyen nagy is a helyiség.

Leadfotó: Unsplash, forrás: healthline.com

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.
Utazás
Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége pénteken figyelmeztette alkalmazottjait és családjaikat, hogy ne hagyják el Tel-Avivot és környékét, Jeruzsálem és Beér-Seva határát, miután Irán...
Lifestyle
A 120 ezer forintot meg nem haladó nyugellátásoknál méltányossági emelés kérhető - írja a Pénzcentrum. A lap felhívja a figyelmet: a KSH adatai alapján 2023 elején 423 ezer saját jogú nyugdíjasnak és...