Lifestyle

Ha így tárolod a késeidet hónapokkal tovább maradnak élesek: erre a konyhai praktikára esküsznek a szakértők

Az életlen konyhakések nemcsak haszontalanok, de egyenesen veszélyesek is. Egy új trükkel viszont hosszú hónapokig nem kell tartanod a késeid romló minőségétől.

Egy profi szakács kése mindig éles

Ina Garten évek óta a konyhai trükkök koronázatlan királynője. A food hack videóival, a vendégváró tippjeivel és a legínycsiklandóbb receptjeivel a televíziós sztár nem egy háziasszonyt húzott már ki a csávából. Most ismét a segítségünkre siet és egy, a főzéskor gyakran előforduló problémára nyújt hosszútávú megoldást.

Sokan futunk bele ugyanis abba az idegőrlő bakiba, hogy eléletlenednek a késeink, ami nemcsak az ételek vágásakor okoz problémát, de a testi épségünket is veszélyeztetni, hiszen ilyenkor sokkal könnyebben csúszik meg az éles eszköz a kezünkben. Szerencsére a főzőcsillagnak van egy új trükkje, amely biztosítja, hogy a késeink mindig megfelelő élességűek legyenek a konyhánkban. Részletek a galériában!

A tévésztár egy nemrégiben készült Instagram-videóban mutatta be, hogy ő mindig olyan késtartó blokkot választ, amiben az evőeszköz vízszintesen helyezkedik el és ez egyáltalán nem véletlen. Ha függőleges késtartóblokkunk van és úgy rakjuk be a kést a helyére, hogy a penge a behelyezéskor a fához súrolódik, az ront az élességén.
Kattints a további képekért!

Egy friss tanulmány szerint indokolt az aggodalmunk - kiderült, mi okozza a zöldek "elíztelenedését".

Leadfotó: 123rf.com

ApartmentTherapy

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Peller Mariann háziasszonyként csatlakozott az Anya jól van (?) konferenciánkhoz, melynek során számos kulcsfontosságú kérdésben hallgathattunk végig szakmai előadásokat, beszélgetéseket. Az...
Sztárok
Nincsenek túl fényes kilátásai Harry hercegnek a családjával való kibékülése kapcsán, egy szakért szerint viszont lenne egy megoldás, ami segíthet.
Lifestyle
Ha kíváncsi vagy arra, hogy melyik tejtermék kínál jobb tápértéket, akkor olvass tovább.