Ilyen csemegekukoricát semmiképp ne válassz a boltban, jóval rosszabb a minősége

Beindult a csemegekukorica szezon, amiből most a legtöbb magyarnál finom főtt kukorica lesz. Azonban van olyan csöves kukorica, amit nem árt elkerülni.
Ezeknek általában nem jó a minősége
A nyári hónapok egyik legkedveltebb csemegéje, amely strandokon, piacokon és otthonokban egyaránt megjelenik, nem más, mint a csöves csemegekukorica. Az édes, roppanós szemek nemcsak ízletesek, hanem táplálóak is, és a magyar gasztronómia szívében is mélyen gyökereznek.
A kukorica őse egy Közép-Amerikában élő növény, amelyet már több mint 7000 éve termesztettek az őslakosok. A csemegekukorica a takarmánykukorica spontán mutációjaként jött létre, és az irokéz törzsek már a 18. században termesztették, „Papoon” néven.
Európába Kolumbusz Kristóf hozta be 1493-ban, de a termesztés csak később, a 17–18. században terjedt el. Hazánkban a kukorica „törökbúza” néven is ismert, utalva arra, hogy a mai Törökország területéről érkezett. A csemegekukorica édes ízét egy recesszív gén okozza, amely alacsonyabb keményítőtartalommal és magasabb cukortartalommal jár.
Magyarország Európa egyik legnagyobb csemegekukorica-termelője, és világszinten is az élvonalban van.
Most beindult a szezon, és egyre többen vesznek csöves kukoricát. Azonban van néhány dolog, amire fokozottan figyelned kell a boltban vagy a zöldségesnél. Mik ezek pontosan, azt a galériánkban megmutatjuk!


































