Lifestyle

Egészségre veszélyesek lehetnek: Ezeket a népszerű takarítási "praktikákat" jobb, ha messziről elkerülöd!

A TikTokon ezerféle elképesztően zseniálisa takarítási trükkel találkozhatunk, érdemes viszont olykor közelebbről is megvizsgálni, vajon valóban hatékonyak-e ezek a módszerek.

Súlyos veszélyekkel is járhatnak

Persze akadnak nagyszerű praktikák, melyek rengeteget segíthetnek rajtunk akár a mindennapi, akár a nagytakarítások során, a rengeteg tanács és trükk között viszont bőven találhatunk olyanokat, melyek csak felesleges bosszankodást okoznak és többet ártanak, mint használnak. A lenyűgöző praktikák útvesztőjében nem nehéz eltévedni, éppen ezért fontos, hogy tisztában legyünk vele, mely trükköket érdemes valóban bevetni és melyeket kellene inkább messziről elkerülnünk. Egy-egy rossz tanács megfogadása nemcsak bosszankodást, de akár súlyos egészségügyi következményeket is eredményezhet, a nem megfelelő tisztítószerek összeöntése például rengeteg mérgező gáz felszabadulásával járhat. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy a praktikák mélyére ássunk, mielőtt esélyt adnánk nekik. Íme néhány takarítási trükk, amelyeket már kapásból érdemes kihagyni!

Felmosó használata a falak tisztításához Egy gyakori trükk, amit a TikTokon láthatunk, az az, hogy az emberek a felmosót használják a falak tisztítására. Bár ez a praktikus trükk felgyorsíthatja és hatékonyabbá teheti a portalanítást, valójában érdemes elkerülni. A falak tisztítása során a nedvesség könnyen beszívódhat a falakba, ami ideális feltételeket teremthet a penész és a gomba számára. Emellett a nedvesített falak hosszú szárítási időt igényelnek, ami további időt és energiát emészt fel. A nedvesítés és tisztítás ártalmas lehet a festékrétegre, különösen, ha a festék nem vízálló. Tapétázott falak esetén a nedvesítés könnyen leválást vagy megrongálódást okozhat. A nedves tisztítás inkább terjesztheti a szennyeződéseket, mintsem eltávolíthatja azokat, ezért semmiképpen sem ajánlott kipróbálni ezt a praktikát.
Kattints a további képekért!

Nem is a magas intenzitású intervallum edzés, de nem is a séta az.

Leadfotó: Unsplash, forrás: independent.com

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Lifestyle
Lifestyle
A Netflix jelenlegi filmje végre IMDb-n sem kapott éles lepontozást a közönségtől, szóval tényleg megéri majd bepróbálni.
Sztárok
Amióta berobbant a köztudatba, Julia Robertset mindig vörös hajjal láttuk, ennek azonban most vége, a színésznő ugyanis drasztikus változtatás mellett döntött.
Lifestyle
Igazi kánikulai meleg van, de a kemény viharok sok helyen meg fogják cibálni a forróság bajszát. A gond csak, hogy jégesőre is számítani kell.