Felejtsd el a gyötrelmes futást! Ezek a legjobb zsírégető kardió mozgásformák, amivel olvadnak rólad a kilók

A futás szuper dolog, de zsírégetés szempontjától vannak még más nagyágyúk is. Ezeket a mozgásformákat mindenképp próbáld ki, ha fogyni szeretnél.

Kardió, de nem futás, mi az?

A kardió a szív teljesítményét növelő és szinten tartó mozgásra utal. A mozgás jellege szempontjából két csoportja létezik: az egyikbe a kevesebb ideig tartó, de nagyobb intenzitást igénylő, a másikba pedig a hosszabb időt igénybe vevő, gyenge, esetleg közepes intenzitású sportokat soroljuk. A legnépszerűbb kardió edzés a futás, ám tudd, hogy van élet azon túl is: számtalan olyan sportág létezik, amelyek ugyanolyan hatékonyak, ha nem hatékonyabbak.

1. Ugrókötelezés

Gyerekkorunkban imádtunk ugrókötelezni, felnőve azonban valahogy már komolytalannak tartjuk ezt a tevékenységet. Pedig az egyik legjobb kardió mozgásról van szó, ami úgy égeti a zsírt, hogy közben nem kell vagyonokat kifizetni vagy bonyolult gyakorlatsorokat elvégezni. A szakértők szerint 30 perc alatt akár 500 kalóriától is megszabadulhatunk a segítségével, és közben erősítjük a vádli-, váll-és combizmokat, illetve fejlesztjük a koordinációs képességünket.

Edzéstipp: Egy percen keresztül ugrálj olyan gyorsan, ahogy csak tudsz, aztán pihenj 20-30 mp-et. Ezt a két szakaszt ismételd addig, amíg le nem telik a 30 perc.

2. Kettlebell

A kettlebell a nevét arról az eszközről kapta, amivel a gyakorlatokat végezni kell: egy tradicionális orosz gömbsúlyzóról van szó, ami tulajdonképpen egy vasgolyó fogantyúval. Bár nem kifejezetten kardió mozgásforma, inkább az erősítés és a kardió keveréke, az tagadhatatlan, hogy zsírégetésben az elsők között szerepel: 30 perc alatt 400-600 kalóriát vakar le a testedről. Megdolgoztatja a gerinc környéki mélyizmokat, a mély hátizmokat, a has és a csípő izmait, ami által erős és stabil törzset eredményez, de fejleszti a koordinációs és az összpontosítási képességet is.

Edzéstipp: A kettlebell zsírégető képességét úgy lehet kimaxolni, hogy egy közepesen nehéz golyóval 30-40 mp-ig gyakorlatozol, majd 20-30 mp-et pihensz. Ezt a két szakaszt ismételd addig, amíg le nem telik a 30 perc.

Lapozz, a cikk folytatódik a következő oldalon!

Fotók: 123rf.com

Oldalak