Lifestyle

Kiderült, mennyibe fog kerülni idén a fenyőfa

Már megkezdődött az eladásra szánt fenyőfák kitermelése. A termelők idén is a tavalyihoz hasonló árakat szabnak majd.

Több százezer fát vágnak ki a következő hetekben

Megkezdődött Magyarországon az eladásra szánt fenyőfák kitermelése - tudta meg az RTL Híradója. Elsőként a nordmannokra kerül a sor, mert ez a faj bírja a legjobban, a lucot és az ezüstfenyőt pedig a jövő héten vágják. Az elkövetkezendő hetekben több százezer fát vágnak ki Zala és Somogy vármegyékben, ahonnan az ország jelentős részét ellátják.

A termelők idén is a tavalyihoz hasonló árakon kínálják majd a fákat.
Kattints a további képekért!

A magyarok 2023-ban átlagosan 118 ezer forintos ünnepi költségvetésből gazdálkodnak majd, ami hozzávetőleg 20 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest. A többség (61%) tervez ajándékot vásárolni is, s átlagosan 47 000 forintot költene ajándékokra. Tavaly karácsonyhoz képest 56-ról 65 százalékra nőtt azok aránya, akik az aktuális havi jövedelmükből tervezik fedezni ezt a kiadást, 40 százalék megtakarításból, 7 százalék pedig hitelből is finanszírozza a szükséges összeget.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
A huszadik század egyik kiemelkedő, halála után is rendkívül népszerű magyar színésze volt Gózon Gyula, akinek szakmai sikerekben gazdag életét számos trauma árnyékolta be.
Sztárok
A Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában mostantól egy, a mesterséges intelligencia segítségével kreált műsorvezetőt láthatnak a nézők. Kudlik Júlia kemény bírálatot intézett Bíró...