Cukormázas édességek
Bármikor jöhet egy finom fánk, egy szelet torta vagy a kedvenc krémes tetejű gabonapelyhed? Ismét le kell lomboznunk, a cukormázak általában zselatin felhasználásával készülnek, melyet az állatok kötőszövetéből kivont kollagén irreverzibilis hidrolízisével állítanak elő. Ez még semmi, ugyanis ezt a hozzávalót az élelmiszeriparon kívül a gyógyszeriparban, a fényképezésben és a kozmetikumokban is széles körben alkalmazzák.
Fotó: 123rf.com
Cukormázas édességek
Bármikor jöhet egy finom fánk, egy szelet torta vagy a kedvenc krémes tetejű gabonapelyhed? Ismét le kell lomboznunk, a cukormázak általában zselatin felhasználásával készülnek, melyet az állatok kötőszövetéből kivont kollagén irreverzibilis hidrolízisével állítanak elő. Ez még semmi, ugyanis ezt a hozzávalót az élelmiszeriparon kívül a gyógyszeriparban, a fényképezésben és a kozmetikumokban is széles körben alkalmazzák.