Lifestyle

Így verik át a vegánokat: ezek az ételek mind rejtett állati származékokat tartalmaznak

Az állatkínzás miatt mondtál te a húsevésről? Akkor érdemes tovább olvasnod, mert néhány kedvenced rejtett módon ugyan, de tartalmazhat állati eredetű összetevőket.

Árulkodó összetevők

Elképesztő belegondolni, hogy hányfajta különböző ételt és terméket készítenek állati eredetű hozzávalók felhasználásával – köztük jó néhány olyat, amelyet jó szándékú vegetáriánus és vegán emberek rendszeresen fogyasztanak. Bár ezen élelmiszerek némelyike nem konkrétan húsból készül, előfordulhat, hogy az apró betűs összetevők között felsejlenek az állatok gyomrából származó enzimek. Ha te az állatkínzás miatt döntöttél úgy, hogy tartózkodsz az állati eredetű összetevőktől, akkor valószínűleg tudni akarod, mely termékek vásárlásával támogatod tudtodon kívül az ezzel foglalkozó ipart. Természetesen senkinek sem akarjuk megmondani, hogy mit egyen és mit nem, így ez a cikk kizárólag tájékoztató jelleggel sorolja fel a kamuvegánnak titulált ételeket.

Kattints a galériára a listáért!

Gyorséttermi sültkrumpli Manapság a legtöbb gyorsétteremben vásárolhatunk vega hamburgert, de sokan mégis a sültburgonyához fordulnak, ha vegaként vagy vegánként enni szeretnének. Ints hát búcsút kedvenc krumplidnak, ugyanis a különleges ropogós hatást „természetes marhahús ízzel” – vagy, ahogy a PETA nevezi: „marhafaggyúval” – érik el.
Kattints a további képekért!

Nincs is bosszantóbb, mint a fárasztó dörzsölés után foltosan maradt ablakok látványa. Íme egy trükk, amivel vegyszerek és felesleges erőfeszítés nélkül is csillogóan tiszta lehet a végeredmény.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás: Buzzfead

Oldalak

Lifestyle
Fashion&Beauty
Az idei táskatrendek gyönyörűek, időtállók, és szinte minden szettedhez illeni fognak! Ha nagy táskakeresésben vagy, akkor most segítünk kiválasztani a legmenőbbeket a hatalmas kínálatból.
Lifestyle
A Bak ma a kívánt irányba terelheti az anyagi helyzetét. Napi horoszkóp!
Sztárok