Így előzd meg a kellemetlen szagokat a konyhádban!

Mindenkinél ismerős probléma a konyhai szagok elleni küzdelem. Bár számtalan csodaszert árulnak a boltokban, amellyel elűzhetjük a kellemetlen szagokat, de senki sem használ szívesen vegyszereket azon a helyen, ahol az ételek készülnek. Szerencsére van néhány természetes csodaszer, amelyek ugyanolyan hatékonyak, mint a vegyszerek.

Mindenki igyekszik a főzés után alaposan kiszellőztetni a lakást, de van, amikor ennek ellenére sem tudjuk elűzni a különböző ételszagokat a lakásból, ilyenkor jönnek jól a következő eszközök.

Szódabikarbóna
Egy nagyon régi általános csodaszerről van szó, amellyel nem csak a hűtőben hatástalaníthatjuk az ételek szagát, hanem az egész lakásban alkalmazható. Ha a konyhai szemetest kimosod némi szódabikarbónával és az aljába is szórsz egy keveset, akkor ezzel az egyik legkomolyabb szagforrást szüntetheted meg, ezen kívül a kezedről is eltávolítja a főzés során beleivódott hagyma vagy más ételszagot. De a konyhai szivacsokat és a konyharuhákat is érdemes szódabikarbónás vízben beáztatni.

Citrom
A citrom a háztartásban számtalan területen nélkülözhetetlen csodaszer, így a szagtalanításban is. Ha nem szeretnél ecetes vizet forralni, akkor helyettesítheted némi citromlével is. Kiválóan eltünteti a szagokat, de ugyanilyen hatást érhetsz el akkor is, ha a hűtőbe egy kis tálba beteszed a citrom levét. Garantáltan friss illatú lesz a hűtőd és a lakásod is.

Só és fűszerek
A só is hatástalanítja a szagokat, egy üvegbe szórj némi sót, akár vaníliát vagy más jellegzetes illatú fűszert is tehetsz mellé, így nem csak a szagok tűnnek el, hanem mellette még csodálatos illatok is fogadnak majd a lakásban. Ezzel a megoldással akár az illatgyertyákat is kiválthatod.

Kávé
A feleslegessé vált kávé zaccot sem érdemes kidobnunk, ugyanis szintén szagsemlegesítő hatással bír. Akár a hűtő vagy a konyha levegőjének szagtalanítására is használhatjuk. A zacc mellé egy kevés őrölt kávét is tehetünk, így biztosan elfelejthetjük a különféle ételszagokat.

Oldalak