Íme a titok, hogy hogyan válaszd ki a legfrissebb árut a boltokban - A legtöbben nem tudják

Ebben az időszakban különösen fontos erre odafigyelnünk!

Mindig frisset

Most aztán igazán fontos, hogy mennyire friss árut vásárolunk, hiszen nem érdemes minden áldott nap felkeresni a szupermarketeket élelmiszerért. Sokan feltankoltak már a tartós termékekből, mint például a liszt, cukor, só, olaj, és a különböző konzervek, ám ezeken kívül azért fontos zöldségeket, gyümölcsöket és egészséges gabonaféléket, húsokat is fogyasztanunk, hogy acélerős legyen az immunrednszerünk. Nézzük meg első körben a csirke kérdését!

  • Nézzük meg alaposan a színét, főleg a vásásoknál. A csikre bőrének minden esetben sápadtabb színűnek kell lennie, mint magának a húsnak.
  • Ha a csirke bőre sárga, vagy világosbarna, akkor mindenképp hagyjuk a polcon.
  • A hús színének fehéresnek, világos, barnás színűnek kell lennie, valamint nedvesnek és vérmentesnek.
  • Ha száraznak tűnik, akkor is hagyd a boltban.
  • Mindig ellenőrizd a dátumot

Lapozz a továbbiakért!

Lapozz a cikk folytatásáért!

Fotó: 123RF.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!