Ezt az 5 dolgot tedd meg a hétvégén, hogy formában legyél egész héten

Sokszor hiába tudjuk, mit kellene ennünk és tennünk annak érdekében, hogy kicsattanjunk a fittségtől, mégis közbeszólnak a hétköznapok. Rohanás, munka, családi programok, elfoglaltságok és könnyen dugába is dől az elgondolásunk. Íme, egy 5 pontos lista, aminek a segítségével hétvégén felkészülhetsz a következő hétre.

Tervezd meg az edzésedet

Ha előre kigondolod, hogy milyen sportokat szeretnék űzni a következő héten, akkor készíts belőle egy checklistát a telefonodba (vagy a hűtőre) és gondoskodj a betervezésről. Foglalj időpontot előre, illetve gondoskodj edzőpartnerről vagy személyi edzőről, hogy biztosan ne mondj le a jó kis mozgásról. Még nagyobb kedvet keríthetsz magadnak, hogyha olyan edzést is betervezel, amit még nem próbáltál.

Mosd ki az összes edzőcuccod

Idegesítő, amikor indulás előtt rádöbbensz, nincs tiszta sportmelltartód, mert a héten mondjuk nem mostál feketéket és az összes sportmelltartód bent nyugszik a szennyesbe. Gondoskodj arról, hogy a héten ne lehessen kifogás az edzés alól az, hogy nincs tiszta cuccod. Ürítsd ki a szennyeskosarat és mosd ki az összes holmidat.

Pakolj össze előre

Készítsd össze a hét első két edzésére a cuccaidat a sporttáskába (a másik szettet mellé), tegyél bele minden szükséges kelléket (cipő, ruha, törülköző, iPod, jógamatrac stb.) és tedd a bejárati ajtóhoz. De még jobb, ha a kocsidba készíted. Ilyen apró trükkel biztosan nem hagyod otthon az edzőcuccot, és talán így nem is hagyod ki az aznapi órát sem.

A következő oldalon még 2 fontos tennivalót találsz!

Fotók: shape.com, pinterest.com

Oldalak

  • 1
  • 2